ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το πώς θα «σερβίρουν» τα αντιασφαλιστικά μέτρα

Σε... συστράτευση καλεί τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, για να περάσουν οι ανατροπές στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
Οι ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και το προπαγανδιστικό «περιτύλιγμα» με το οποίο θα τις «σερβίρει» στο λαό, κρύβοντας όσο είναι δυνατό το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, χτες. Το ίδιο θέμα είχε κυριαρχήσει την προηγούμενη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα. «Κορυφαία μάχη» χαρακτηρίζουν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του κόμματος τη «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού, απ' την οποία, όπως λένε, θα κριθεί και η παραπέρα πορεία της κυβέρνησης.
Η ολοκλήρωση, δηλαδή, του αντιλαϊκού της έργου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν θα κατορθώσει να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνει το επόμενο διάστημα στη Βουλή, στο πλαίσιο της υλοποίησης της συνολικότερης αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό είναι πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις σε κυβερνητικά και κομματικά όργανα και επιτελεία για το πώς θα σερβίρουν τις ανατροπές ώστε να εξασφαλίσουν, αν μη τι άλλο, την ανοχή του λαού.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια να ψηφιστούν τα μέτρα και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ώστε και να επιμεριστεί το πολιτικό κόστος αλλά και να αποκτήσουν αυτά τη μέγιστη δυνατή νομιμοποίηση στα μάτια του λαού. Μάλιστα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Κόκκινο», ανέφερε σχετικά ότι «όλοι έχουν υποχρέωση να μην κρύβονται, γιατί οφείλουν ν' απαντήσουν στον ελληνικό λαό για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα» και πρόσθεσε πως δεν μπορούν οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις να δημιουργούν ένα κλίμα σαν να μη φταίνε. «Αυτή την αντιμνημονιακή ρητορεία και σ' αυτό το θέμα δεν επιτρέπεται να την έχουν», υποστήριξε χαρακτηριστικά...
Κάλεσμα συστράτευσης στην αντιασφαλιστική επίθεση και κουκούλωμα του χαρακτήρα της
Η δε κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, επέμεινε και χτες στον προκλητικό ισχυρισμό ότι η κυβερνητική πρόταση «δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις» (!), ενώ συντηρώντας το παραμύθι ότι η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα φέρει ανάκτηση των απωλειών του λαού, ισχυρίστηκε ότι «για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική, καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ, οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40% και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%»!
Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα αντιασφαλιστικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων για να δικαιολογήσει αυτά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 ευρώ. Πού ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά; Εχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι». Στην πραγματικότητα, βέβαια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί στο ακέραιο τις τεράστιες μειώσεις που υπέστη στις συντάξεις του ο λαός επί των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συνεχίζει συνολικότερα το έγκλημα ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση από εκεί που το άφησαν οι προκάτοχοί της.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι κλείνοντας τη δήλωσή της, η Ο. Γεροβασίλη καλεί σε... συστράτευση αυτούς που προηγούμενα κατηγόρησε ότι διέλυσαν την Κοινωνική ασφάλιση! «Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της τρόικας. Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν: Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές, ώστε να αποφύγουμε τη μείωση ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια; Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά», δήλωσε, επιχειρώντας να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι η κυβερνητική πρόταση αποτελεί κλιμάκωση της βάρβαρης επίθεσης συνολικά απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget