ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Συμβάλλει στη συσκότιση του ταξικού χαρακτήρα της επίθεσης

Την ώρα που η νέα αντιασφαλιστική επίθεση βάζει στο στόχαστρό της το σύνολο των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, η Ενωση Κεντρώων αναπαράγει τα γνωστά περί «βολεμένων» και μη (κατά το παλιότερο παράδειγμα των «ρετιρέ» και των «συνήθων υποζυγίων»), συμβάλλοντας έτσι και αυτή στη συσκότιση του ταξικού χαρακτήρα της επίθεσης. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα το ρόλο του «λαγού» στην αντιλαϊκή κλιμάκωση, στο όνομα της «δικαιοσύνης» προτείνει να γίνουν περικοπές στις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ, καθώς και να τεθεί «οροφή» για όλους τους συνταξιούχους - ανεξάρτητα από τις εισφορές που έχουν πληρώσει σε όλη τους τη ζωή - στα 1.500 ευρώ, πιο κάτω δηλαδή και από τα 2.000 ευρώ της κυβερνητικής πρότασης.
Συγκεκριμένα, σε σχετική χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων αναφέρεται: «Η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό συνεχίζει την παραδοσιακή πολιτική που είναι: "Κόψε κάτι λίγο από τους βολεμένους και κόψε το γάλα και το ψωμί από τους φτωχούς συνταξιούχους". Η Ενωση Κεντρώων επιμένει στο να μπει οροφή 1.500 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους και να μην λείψει ούτε 1 ευρώ για αυτούς που λαμβάνουνέως 1.000 ευρώ».

Η ανακοίνωση αυτή βέβαια έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Β. Λεβέντη, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, με τις οποίες έσπευσε να προσφέρει άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική. Οπως δήλωσε, επιστρατεύοντας επιλεκτικά κάποια στοιχεία, και αυτά «μαγειρεμένα», «δεν μπορεί να υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και ταυτόχρονα να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget