Για να εφαρμόσει τον αντιασφαλιστικό όλεθρο Θέλει «διάλογο» ο Αλεξης Τσίπρας



Αποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντιασφαλιστικό όλεθρο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τον ένα χρόνο από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα μοίρασε κούφιες υποσχέσεις ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα «διαπραγμάτευσης» και «βελτίωσης» του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δεχθεί διορθώσεις αλλά πρέπει να προχωρήσει. Το δίλημμα είναι μεταρρύθμιση ή κατάρρευση του συστήματος» είπε, αναπαράγοντας όλα τα άθλια επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν και οι προηγούμενες κυβέρνησης για να κατεδαφίσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα προσμονής μπροστά στις κινητοποιήσεις, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει «ουσιαστικό» και «εξαντλητικό» διάλογο με τους αγρότες, ο οποίος βέβαια έχει προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα από το τρίτο μνημόνιο. «Εμείς αγωνιζόμαστε για τους μικρούς αγρότες, που παίρνουν λιγότερα από τα έξοδα τους, όχι αυτούς με τις υπέρογκες ενισχύσεις» ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να καλλιεργήσει τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστράτευσε την εικόνα μιας κυβέρνησης που βάλετε από τους «ολιγάρχες» και τη «διαπλοκή», κάνοντας λόγο για «σενάρια εκτροπής» για να κρύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί για να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε την αστική τάξη ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει», θα «κλείσει» την αξιολόγηση και θα έρθει η ρύθμιση του χρέους, που είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουν πρόσθετους πόρους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Θέλοντας να ενισχύσει τη λογική του διπολισμού κατέφυγε στο ψευτοδίλημμα «αριστερά» ή «δεξιά», παραβλέποντας στην ομιλία του ότι με τη ΝΔ ψήφισαν μία χαρά το τρίτο μνημόνιο και τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην αστική διακυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget