Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση εγκληματεί συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (VIDEO)

Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που εμπλέκει την Ελλάδα και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2016.
«Κύριοι της κυβέρνησης, η συμπάθεια με την οποία εκφράζεστε για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών, για τις καταπατήσεις δικαιωμάτων μειονοτήτων, δεν μπορεί να σας ξεπλύνει, δεν μπορεί να γίνει το πλυντήριο και το άλλοθι για τη μεγάλη προθυμία που δείχνετε να πάρετε ακόμα πιο ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και στη νέα κλιμάκωση που φαίνεται ότι θα έρθει, με τη συγκέντρωση στρατευμάτων μεταξύ ανταγωνιζόμενων καπιταλιστικών κρατών στην περιοχή της Συρίας», ανέφερε.
Επισήμανε ότι αυτό είναι «προπατορικό αμάρτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπήρχε πόλεμος που να μην έπαιρνε θέση διπρόσωπη από τη δεκαετία του '90. «Υιοθετούσατε όλα τα προσχήματα των επιτιθεμένων δυνάμεων, ζητούσατε όμως νομιμοποίηση των πολέμων», σημείωσε. «Τώρα ως κυβέρνηση είσαστε μονοπρόσωποι», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με την ελληνική κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι υποκρύπτουν νέο δράμα στο Κυπριακό και υποσχέσεις για συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στην περιοχή. «Εγκληματείτε κυριολεκτικά», είπε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος δεν γίνεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, αλλά για να οριστικοποιηθεί η νέα μοιρασιά της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου βρίσκονται πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου. «Θέλετε να ντύσετε την εμπλοκή της Ελλάδας και τους κινδύνους που άμεσα ή μεσοπρόθεσμα θα ζήσει ο ελληνικός λαός με ένα προσωπείο», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.
Αναφερόμενη στις οργανώσεις των τζιχαντιστών, σημείωσε πως δεν θα έπαιρναν τέτοιο μαζικό χαρακτήρα, εάν δεν είχαν τη στήριξη συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και τα τοπικά αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.
«Η Ελλάδα είναι πια ένα ξέφραγο αμπέλι, όχι μόνο με την κλασική Σούδα, αλλά από βορρά προς νότο έχει γίνει χώρα που διευκολύνει τον πόλεμο», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παζαρεύει κάποια ανταλλάγματα, όπως επενδύσεις, από τις οποίες δεν θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός αλλά μια χούφτα καπιταλιστές.
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να στηρίξει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. «Η σημαία του λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας, των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας πρέπει να είναι όχι μόνο μια σημαία πάλης κατά του εξωτερικού εχθρού, αλλά και κατά του εσωτερικού εχθρού που υπάρχει στη χώρα μας και σε κάθε χώρα» είπε. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει τον εξωτερικό και τον εσωτερικό εχθρό μαζί, διαφορετικά η ειρήνη θα είναι ένα άπιαστο όνειρο», πρόσθεσε. Καταλήγοντας τόνισε ότι «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να συνδέσει την τύχη του και τη βελτίωση της ζωής του με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους Ευρωστρατούς και σε όλα αυτά που γίνονται τώρα με πρόσχημα την τρομοκρατία».  

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget