Στα χωροταξικά σχέδια του καπιταλισμού εντάσσεται και η «αριστερά Λαφαζάνη»

Του Τάκη Βαρελά
Είναι άξιο απορίας και θράσους πως ο πρώτος τη τάξει υπουργός, στο σημαντικότατο υπουργείο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, της Ενέργειας, της Ανάπτυξης, ο κ. Λαφαζάνης, ο χθεσινός ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 και σημερινός ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχασε το δρόμο της!
Αλήθεια, αυτόν το δρόμο, το δρόμο που οδηγούσε 25 χρόνια τώρα στις Βρυξέλλες και στα διευθυντήρια της ΕΕ, δεν περπατούσε ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ;
Δικές τους επιλογές δεν ήταν ο προσανατολισμός στην ΕΕ και η εφαρμογή των μνημονίων;
Δικές τους επιλογές δεν ήταν το χρύσωμα του χαπιού;
Αυτήν τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ δεν διαλαλούσαν; Ότι μπορεί δηλαδή να κάνουν την ΕΕ αγγελούδι;
Είκοσι πέντε χρόνια τώρα δεν είναι αυτός που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ;
Είκοσι πέντε χρόνια τώρα δεν είναι αυτός που κουνούσε το δάκτυλο στο ΚΚΕ και από την άλλη έβαζε πλάτη να πείσει τους ριζοσπάστες αριστερούς ότι η Αριστερά της Ευρώπης θα αλλάξει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ότι θα τα κάνουν πιο ανθρώπινα;
Αυτά ούτε οι θεοί δεν τα υπόσχονται!
Και όμως, όχι μόνο τα υποσχέθηκαν, τα πάλεψαν, ξεπέρασαν θεούς και δαίμονες.
Δεν πέρασαν, όμως, ούτε 7 μήνες και ένα δείγμα της ανθρωπιάς της ΕΕ του ΝΑΤΟ και των εταίρων τους το βλέπουμε και το ζει ο λαός, στα όρια της εξαθλίωσης, με την οργή, το θυμό που φέρνει και η υπογραφή και του Λαφαζάνη.
Όχι, δεν είχε αυταπάτες. Είναι απάτες καραμπινάτες σε βάρος του λαού και βγάζουν μάτι!
Ο κάθε Λαφαζάνης, Στρατούλης και Αλαβάνος, όπως επίσης και κάθε ΣΥΡΙΖΑ Νο 1, Νο 2 -και δεν ξέρουμε πού θα κάτσει η μπίλια της αυτομόλησης των ομάδων που καλλιέργησαν- συντηρούν και εξάγουν τζάμπα και «μαϊμού» ενότητα και μάλιστα με θρασύτητα εγκαλούν το ΚΚΕ ότι είναι απέναντι! 
Μα και βέβαια το ΚΚΕ είναι απέναντι, γιατί ο καθένας από αυτούς αντιλαμβάνεται την ενότητα ως μια πολυκατοικία στο πλαίσιο μιας ενότητας ενταγμένης στα χωροταξικά σχέδια στα οποία χτίζεται η αριστερά του καπιταλισμού και στο πλαίσιο που ορίζουν οι αποφάσεις της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αντιλαμβάνονται την ενότητα της αριστερής τους πολυκατοικίας στο πλαίσιο των συμφερόντων του χωροταξικού σχεδιασμού της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΚΤ και σε αυτήν την ενότητα κανείς σοβαρός αριστερός, πόσο μάλλον κομμουνιστής, δεν έχει λόγο να συμμετάσχει, πόσο μάλλον να συμπαρασύρει το λαό για να βάλει μόνος του την ταφόπλακα που θα τον σκεπάσει!
Αυτό το χωροταξικό οικοδόμημα το είδαμε στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 1, γκρεμίστηκε στη συνείδηση της αριστεράς, των αγωνιστών της, αλλά και στη συνείδηση του λαού.
Αυτό το οικοδόμημα, που επανέρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, είχε και έχει χτιστεί πάνω στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κέρδους των μονοπωλίων.
Αυτό το οικοδόμημα μοιράζεται σε κόμματα, ομάδες και πρόσωπα οριζοντίως και καθέτως, με ρετιρέ, ισόγεια και υπόγεια, με θυρωρούς και διαχειριστές της εξουσίας των μονοπωλίων.
Εκεί χωρά η ενότητα μόνο όσων συμφωνούν στην εξαθλίωση των λαών, είτε λέγονται δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε κεντροαριστεροί.
Εκεί δεν χωρούν οι αγωνιστές, οι πραγματικοί αριστεροί, οι κομμουνιστές!
Εκεί δεν χωρούν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες που δοκίμασαν τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών των κυρίων που σήμερα έρχονται και σου λένε «αύριο θα τα καταφέρω καλύτερα για σένα»!
Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάθε καλοπροαίρετος αριστερός και ριζοσπάστης σε μορφώματα που τρέχουν να πιστοποιηθούν ως η αριστερά στη μεγάλη παράταξη των καπιταλιστών;
Και μην τολμήσουν να μας κατηγορήσουν ότι τους σφυροκοπούμε αδίκως, γιατί, απλά, δεν αμφισβητούν ούτε στα λόγια την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!
Μα, θα μου πείτε, αυτά τα λένε οι κομμουνιστές!
Ακριβώς, γιατί εκεί βρίσκεται η πραγματική διαφορά!
Οι κομμουνιστές και οι πραγματικοί αριστεροί παλεύουν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
Το ΚΚΕ ξεκαθάρισε και το στόχο και την πάλη του.
Το ΚΚΕ το απέδειξε στο λαό στηρίζοντας τους ταξικούς αγώνες.
Το ΚΚΕ μόνο στο λαό δίνει καθημερινά εξετάσεις, δεν του έκρυψε ποτέ τι του μαγειρεύουν όσοι του έταξαν λαγούς με πετραχήλια.
Το ΚΚΕ δεν διαπραγματεύτηκε και δεν εμπορεύθηκε το ψέμα και την απάτη για να ξεζουμίσουν το λαό μια χούφτα καπιταλιστές!
Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Νο 1, Νο 2, Λαφαζάνης και συν αυτώ, έδωσαν και δίνουν εξετάσεις, αγωνιούν και κόπτονται για το συμφέρον της παράταξης των καπιταλιστών. Στήριξαν, κυβέρνησαν, αποφάσισαν εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα.
Τα έργα και οι ημέρες τους αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη και γράφτηκαν στο πετσί της εργατικής τάξης με την υπογραφή όλων αυτών των κυρίων.
Τους δοκίμασες και αυτούς!
Τώρα συναντάς το ΚΚΕ στους δρόμους των αγώνων και της ανατροπής.
Συναντάς τον πιο αξιόπιστο, σίγουρο και αληθινό δρόμο για έναν κόσμο που μόνο η κοινωνική συμμαχία του λαού μπορεί να ανοίξει και να χτίσει!
Απλά προϋποθέτει να είναι πιο δυνατό και πιο ισχυρό το κόμμα που παλεύει για αυτόν το δρόμο υπέρ του λαού αταλάντευτα, παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τα αριστερά αναχώματα, τύπου ΣΥΡΙΖΑ Νο 1, Νο 2, που στήνει η αστική τάξη.
Προϋποθέτει την ψήφο στο ΚΚΕ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget