Καταρρέουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης

Πραγματική κατάρρευση των συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης καταγράφεται τον μήνα Ιούλη από το σύστημα «Εργάνη», ενώ τον ίδιο μήνα οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις.
Συγκεκριμένα, από τις νέες συμβάσεις μόνο το 16,07%ήταν πλήρους απασχόλησης, ενώ το 83,93% ήταν συμβάσεις ευέλικτης απασχόλησης (47,03% συμβάσεις «εκ περιτροπής» εργασίας, και 36,9% μερικής απασχόλησης).
Το ποσοστό των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης είναι μόλις το 1/3 από τον μέσο όρο του επταμήνου Γενάρη - Ιούλη, που ανέρχεται στο 47%. Επίσημα, η μείωση αποδίδεται στους ελέγχους στις τραπεζικές συναλλαγές. Ωστόσο, μένει να δούμε αν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -που έτσι και αλλιώς εκτινάχτηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, και πλέον αποτελούν πάνω από το μισό των συμβάσεων μισθωτής εργασίας σε ετήσια βάση- διογκωθούν ακόμα περισσότερο και πάρουν πιο μόνιμο χαρακτήρα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσης, έγιναν 19.166 λιγότερες προσλήψεις απ' ό,τι απολύσεις, όταν τον Ιούλη του 2014 υπήρχε θετικό ισοζύγιο 13.275 θέσεων μισθωτής εργασίας.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget