Για εσχάτη προδοσία κάνει λόγο ο Γ. Πανούσης αναφερόμενος στο νόμισμα - «Εκτός τόπου και χρόνου» οι υπαινιγμοί σχολίασε ο Ν. Βούτσης

Το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας στοιχειοθετεί η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.
Σε δηλώσεις του στο «Βήμα της Κυριακής» και αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνει πως «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας)».
Προσθέτει πως για τη στάση του Γ. Βαρουφάκη μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών ότι «στο ζήτημα της πολιτικής διαχείρισης του όλου θέματος μετά την απομάκρυνσή του, διαπιστώνω στοιχεία ύβρεως, αχαριστίας και έλλειψης τιμής και στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση».
Για όσους διαφωνούν με την κυβερνητική γραμμή αναφέρει πως «κοινός παρονομαστής θα έπρεπε να είναι αυτό που ονομάζουμε ηθική της αριστεράς. Η παραίτηση δηλαδή από το κόμμα και από τα αξιώματα και η απευθείας προσφυγή στον λαό (όποτε διεξαχθούν εκλογές), ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να κρίνει τις διαφορετικές προσεγγίσεις».
Δηλώνει «υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα».
Ν. Βούτσης: «Εκτός τόπου και χρόνου» τα περί «εσχάτης προδοσίας»
Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Πανούση, με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, να χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς που έκανε σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Μιλώντας «Στο Κόκκινο» καταλόγισε στον Γιάννη Πανούση «λεκτικές ακρότητες, οι οποίες όμως εμπεριέχουν και νοήματα εξαιρετικά αμφίσημα, που δημιουργούν προβληματισμό με αρνητικό πρόσημο», και ανέφερε πως ο ίδιος ο Γ. Πανούσης γνώριζε καλά ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται πλάνα για την αντιμετώπιση συνεπειών πρωτόγνωρων καταστάσεων (π.χ. capital control).
Χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης σχολίασε «έχει κανένα νόημα, τώρα (…), να τα βαφτίζουμε όλα αυτά, να τα περιχαρακώνουμε ή να τα πασπαλίζουμε από πάνω με εκδοχές ή υπαινιγμούς περί εσχάτης προδοσίας; (…) Αυτά είναι απίστευτα πράγματα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός πήρε στη Βουλή -και πολύ καλά έκανε- όλη την ευθύνη, όχι μόνο για το ότι υφίστανται εκθέσεις επί των συνεπειών, αλλά και για το ότι υπάρχουν -κατ' ελάχιστο- προετοιμασίες, για να αντιμετωπισθούν οι ασφυκτικές πιέσεις. (…) Δεν έχει κανένα νόημα. Μόνο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν όλα αυτά». 
Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε πως είναι υποχρέωση των κυβερνητικών στελεχών «να κάνουν τέτοιου τύπου προετοιμασίες» αλλά και «να μην τις εξηγούν δημοσίως», και πρόσθεσε «αν έχω να προσάψω κάτι στον Γ. Βαρουφάκη, είναι ακριβώς ότι δεν χρειάζονταν όλες αυτές οι εξηγήσεις».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget