Νέα απόλυση συνδικαλιστή καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του Παναγιώτη Βασιλού, γραμματέα στο παράρτημα της Αθήνας από την εργοδοσία της «PALBEST» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου  Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Παράλληλα τονίζει ότι πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση συνδικαλιστή μέσα σε 15 μέρες και σημειώνει ότι δεν θεωρεί τυχαίες τις απολύσεις, αντίθετα μιλά για σχέδιο, για να διωχθούν έξω από τους χώρους δουλειάς όσοι αντιστέκονται, για να περάσει εύκολα ο οδοστρωτήρας του 3ου και φαρμακερού μνημονίου. 
«Συνάδελφοι - συναδέλφισσες
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της PALBEST ΔΗΜ. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΕΠΕ στη Μεταμόρφωση, για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συνάδελφου Παναγιώτη Βασιλού, γραμματέα του Παραρτήματος Αθήνας.
Η εργοδοσία της PALBEST είχε από καιρό βάλει στο στόχαστρό της το συνάδελφο και συνδικαλιστή μας γιατί πρωτοστάτησε στην οργάνωση των συναδέλφων του στο Συνδικάτο και σε συντονισμό μ’ αυτό, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να βάλουν τέλος στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που για χρόνια τρομοκρατικά τους επέβαλλε η εργοδοσία. Προσλάμβανε εργαζόμενους ανασφάλιστους ή με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου 4ωρα - 6μηνα και τους υποχρέωνε να εργάζονται 10ωρα καθημερινά και Σάββατα απλήρωτα - ανασφάλιστα. Μαύρα κέρδη και αδήλωτα, ό,τι καλύτερο δηλαδή για να πάει μια επιχείρηση μπροστά, να είναι ανταγωνιστική και "υγιής".
Η απόλυση του συνάδελφου και γραμματέα του Παραρτήματος Αθήνας του Συνδικάτου μας είναι η δεύτερη απόλυση συνδικαλιστή μέσα σε 15 μέρες. Είχε προηγηθεί η απόλυση μέλους της Διοίκησης του Παραρτήματος Αθήνας από την EVAL Ε. Γ. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΕΒΕ στα Άνω Λιόσια.Οι εργοδότες και στις δύο περιπτώσεις ήταν ενήμεροι για τη συνδικαλιστική ιδιότητα των συναδέλφων και όμως χωρίς ενδοιασμούς αψήφησαν την εργατική νομοθεσία και προχώρησαν στις παράνομες απολύσεις. Προ διμήνου είχαμε ακόμα ένα κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στην Ελευσίνα, όπου από την εργοδοσία της ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΛΗ ΑΕΒΕ είχε γίνει προσπάθεια απόλυσης του γραμματέα του Παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου μας, που αποτράπηκε χάρη στην αλληλεγγύη των συναδέλφων - εργαζομένων στην επιχείρηση και την παρέμβαση μελών του Συνδικάτου μας.
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή την περίοδο με πρόσχημα την κρίση, τη μείωση του κύκλου εργασιών και τους τραπεζικούς περιορισμούς, δεκάδες - εκατοντάδες συνάδελφοι πετάγονται στο δρόμο, δίπλα στους χιλιάδες άλλους ανέργους των τελευταίων χρόνων. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση στους συνδικαλιστές. Όμως μπαίνει ένα ζήτημα με τις αλλεπάλληλες διώξεις συνδικαλιστών - εκλεγμένων από τους χώρους δουλειάς το τελευταίο διάστημα.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. έχουμε δείξει στην πράξη ποιοι είμαστε, γιατί παλεύουμε. Πάντοτε βρισκόμαστε στο πλάι κάθε εργαζόμενου, για κάθε πρόβλημα στη δουλειά, στο σπίτι, παντού, φτάνει να το μάθουμε και τρέχουμε.
Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όχι για να τα κάνουμε "πλακάκια" με την εργοδοσία - εξάλλου η εργοδοσία είναι γνωστό, προστατεύει τους συνδικαλιστές που πάνε με τα "νερά" της, τους βάζει σε θέσεις, τους δίνει προνόμια και παχυλούς μισθούς.
Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα γιατί είναι κατάκτηση χρόνων και αγώνων της εργατικής τάξης, όπλο στα χέρια της, η εμπροσθοφυλακή της. Γι’ αυτό με μένος οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτίθενται ενάντια στο ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.
Δεν θεωρούμε τυχαίες τις απολύσεις, την αυθαιρεσία και την παρανομία των εργοδοτών.Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέδιο να διωχθούν έξω από τους χώρους δουλειάς όσοι συνδικαλίζονται, όσοι αντιστέκονται, να επιβληθεί "άκρα του τάφου σιωπή" για να περάσει εύκολα ο οδοστρωτήρας του 3ου και φαρμακερού μνημόνιου, η κατάργηση των ΣΣΕ, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η άγρια φοροληστεία.
Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε πλευρά ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ για τη συνδικαλιστική δράση που μεθοδεύουν να περάσουν μέσα από το νέο 3ο μνημόνιο συγκυβέρνηση - εταίροι, στην πράξη θα ανατραπούν».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget