Αντιδράσεις από ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας

Συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος. Ο Β. Μεϊμαράκης μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» σημείωσε πως «θα περιμένουμε και θα δούμε συνολικά τη συμφωνία για να την κρίνουμε, μόλις κατατεθεί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική μας ομάδα για να λάβουμε συντεταγμένα τις αποφάσεις μας. Από αυτά που ακούω η συμφωνία είναι επώδυνη και με πολλά και βαριά μέτρα και αυτό γιατί χάθηκε εξαιρετικά σημαντικός χρόνος».
Ο Β. Μεϊμαράκης κατέφυγε για ακόμη μια φορά στη λογική των εκβιασμών σημειώνοντας πως «Εάν η συμφωνία δεν ψηφιστεί θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα» ... «Έχουμε σήμερα δύο δρόμους: καθόλου συμφωνία ή κακή συμφωνία. Το καθόλου συμφωνία είναι καταστροφή για λόγους που σε όλους είναι γνωστοί. Στην κακή συμφωνία, αν ξεκινήσει μία κυβέρνηση την εφαρμογή μπορεί να τη βελτιώσει στην πορεία έχοντας στα χέρια της αποδείξεις και πραγματικά ισοδύναμα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα η ΝΔ είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το τρίτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Μαξίμου σήμερα θριαμβολογεί, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στις 29 Μαρτίου 2015 (στη «Real News») ότι δεν συζητάει τρίτο μνημόνιο και ότι καταλαβαίνει πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται την επιστροφή στο μνημόνιο “αλλά θα συνεχίσουμε να τις απογοητεύουμε”».
«Αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης» τονίζει το Ποτάμι και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει». Σε σχετική ανακοίνωση το Ποτάμι σημειώνει ότι «η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει».
Για παράδοση άνευ όρων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε άνευ όρων, υπογράφει το επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει ως επιτυχία, και την καλεί να ζητήσει συγγνώμη για την τραγική αποτυχία της στις διαπραγματεύσεις.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget