Επιδιώκει να προσυπογράψει ο λαός την παραπέρα σφαγή του

επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού από τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία με απανωτές παρεμβάσεις εντείνουν το βομβαρδισμό των λαϊκών συνειδήσεων με εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα, μέσα από τα οποία κυρίως προσπαθούν να ενισχύσουν τη λογική του «μικρότερου κακού» και να πείσουν ότι οι νέες θυσίες που φέρνουν στο λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι για το «συνολικό καλό».
Ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν και οι εκκλήσεις - πρόκληση προς τα λαϊκά στρώματα να σταθούν «στο πλευρό» της κυβέρνησης, δηλαδή όχι μόνο να δεχτούν τον παραπέρα σφαγιασμό των όποιων δικαιωμάτων τους έχουν απομείνει όρθια, αλλά να τον προσυπογράψουν κιόλας.
«Εμείς δεν ζητάμε απλώς συμφωνία, ζητάμε λύση. Για να υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να είναι επωφελής για το λαό», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ανεβάζει διαρκώς τον πήχη των αντιλαϊκών μέτρων στις προτάσεις που καταθέτει στους δανειστές.
Σε ό,τι αφορά τη συνολικότερη συζήτηση που αναπτύσσεται στους κόλπους του κεφαλαίου για το μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Μακάρι να βρεθεί λύση χωρίς το ΔΝΤ (...) Το Ταμείο δεν θα έπρεπε να είναι στην Ευρώπη».
Στο ίδιο θέμα, άλλωστε, αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σε χτεσινές του δηλώσεις: «Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στη συμφωνία, εγώ προσωπικά το θεωρώ καλό σημάδι, είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι ήταν λάθος κάποιων Ευρωπαίων ηγετών ότι έβαλαν στα χωράφια της Ευρώπης, με πολιορκητικό κριό την Ελλάδα και με πειραματόζωο την Ελλάδα, το ΔΝΤ»...
«Παίζει» και ο ανασχηματισμός για αποτελεσματικότερη προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων
Στο μεταξύ, στο προσκήνιο διατηρούνται τα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, με βασική στόχευση να καταστήσουν το λαό συνένοχο στην παραπέρα σφαγή του. Χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή - κι ενώ ήδη είχε «φύγει» για τις Βρυξέλλες η νέα αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης - ανέφερε: «Δεν θα αποδεχθούμε τελεσίγραφα, εκεί θα απαντήσει ο λαός (...) Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να λειτουργεί υπό το κράτος τελεσιγράφων χωρίς να εμφανίζει τη δική της δύναμη που είναι η λαϊκή στήριξη. Αν δεν συμφωνούμε θα απορρίψουμε τη συμφωνία (...) Δεν θα υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε τελεσίγραφα όπως κατά το παρελθόν έπραξε ο Γ. Παπανδρέου στις Κάννες».
Συμβάλλοντας στο αποπροσανατολιστικό παιχνίδι, και πάλι σε ρόλο «λαγού», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος είπε για τις προτάσεις της κυβέρνησης: «Ολο το πακέτο είναι πακέτο απο-ανάπτυξης, είναι πακέτο γενικευμένης κοινωνικής επιδείνωσης. (...) Εύχομαι να μην το φέρουν αλλά δεν βλέπω να περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως συζητιέται το εμπλουτισμένο 47σέλιδο». Πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός θα επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει δεν μπορούν να λείπουν από τη φαρέτρα εκλογές και δημοψήφισμα».
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, πρόσθεσε στο συνολικό κάδρο και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας: «Αν, δηλαδή, υπάρχουν υπουργοί, οι οποίοι δεν αντέχουν, δεν θέλουν, διαφωνούν να εφαρμόσουν τη νέα συμφωνία που θα υπάρξει, είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καημός για το «κοινό μας σπίτι»...
Παράλληλα, το γενικότερο στίγμα το δίνει το κύριο άρθρο της «Αυγής της Κυριακής», εκφράζοντας τη θέση των κυρίαρχων τμημάτων της εγχώριας αστικής τάξης, που είναι «να υπερασπίσουμε το κοινό μας σπίτι», δηλαδή τη συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Με αφορμή τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύει το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, σημειώνει με νόημα ότι από την καλύτερη μελέτη των στοιχείων φαίνεται πως «η εικόνα της Ευρώπης, ταυτισμένη εδώ με την ΕΕ, το ευρώ και τους κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς, φθίνει, θολώνει αργά, αλλά σταθερά, ταυτιζόμενη με τη φτώχεια, την ταπείνωση, τη μειωμένη κυριαρχία ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θεωρείται "αναγκαίο κακό". (...) Η θρησκευτική επιμονή των δανειστών στη λιτότητα και η επιθυμία τους να δημιουργήσουν ένα αντιπαράδειγμα κατά της Αριστεράς στην ΕΕ σκοτώνουν την ιδέα της Ευρώπης αργά, αλλά σταθερά».
Και εσωτερικές διεργασίες...

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, απόλυτα συνυφασμένες με τις συνολικότερες διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή συγκροτήθηκε νέα... συνιστώσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την ονομασία «Ενωτική Κίνηση». Στόχος της είναι, όπως αναφέρθηκε από τα «ιδρυτικά» της στελέχη στη σχετική εκδήλωση, είναι η στήριξη της κυβέρνησης ώστε να μην αποτελέσει «μία αριστερή παρένθεση»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget