Πολυφωνία ή μήπως όχι;

«Oποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας, διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις», δήλωσε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας.
«Επιδιώκουμε μια συμφωνία με τους λεγόμενους θεσμούς - δεν ξέρω αν ο όρος είναι δόκιμος - η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και τις κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες», δήλωνε την ίδια στιγμή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης.
«Πλησιάζουμε σε συμφωνία... Αν τα καταφέρουμε, η συμφωνία θα θυμίζει πινακίδα που αναγράφει: "Η ενόχληση είναι προσωρινή, το έργο μένει"», δήλωνε συγχρόνως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος...
Τους βολεύει μια χαρά η σκοπίμως ασαφής πολυφωνία στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, που αγγίζει - όπως στην περίπτωση Χρυσόγονου - τα όρια του προκλητικά εκχυδαϊσμένου λόγου απέναντι σε ένα λαό που μια πενταετία τώρα «αιμορραγεί». Στην πραγματικότητα, βεβαίως, όλοι υπερασπίζονται το ίδιο πράγμα. Γιατί ακόμα κι αν δεν έχουμε στα χέρια μας τη συμφωνία που μαγειρεύει η κυβέρνηση με την ΕΕ για να αποφανθούμε αν είναι ή όχι συμβατή με το πρόγραμμά της, με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως το πρόγραμμα αυτό δεν είναι συμβατό με τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει ορισμένα ψίχουλα για όσους βουλιάζουν στην ακραία φτώχεια, την ίδια στιγμή που πριμοδοτεί γενναιόδωρα το μεγάλο κεφάλαιο.
Οσο για τη ρήση Χρυσόγονου, ο λαός να θυμάται ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»!...
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget