των πλαστικών σακούλων των σούπερ μάρκετ

Την αντίθεσή της εξέφρασε ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην απευθείας πληρωμή των πλαστικών σακούλων των σούπερ μάρκετ με βάση τη σχετική Οδηγία της ΕΕ για τη «μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακούλων μεταφοράς». Όπως τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ:
«Η μείωση της κατανάλωσης στις μικρές πλαστικές σακούλες αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απόβλητα, την οποία η οδηγία της ΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αγγίξει και να αντιμετωπίσει, αφού η πρόληψη ως προς τη διαχείρισή τους δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων τη δεδομένη στιγμή.
Για ακόμη μια φορά η ΕΕ, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκει να επιβάλει νέα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια, αφού προβλέπει ως μέτρο μείωσης της κατανάλωσης την πληρωμή για τις μικρές σακούλες, που θα εισπράττεται κατ’ ευθείαν από τα μονοπώλια που διαχειρίζονται τα σούπερ μάρκετ. Ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο σε νέα πεδία κερδοφορίας για μονοπωλιακούς ομίλους που κατασκευάζουν τις λεγόμενες "βιοαποικοδομήσιμες και λιπασματοποιήσιμες" σακούλες, τις οποίες εξαιρεί από τους στόχους μείωσης. Η πολιτική της ΕΕ οξύνει όλα τα λαϊκά προβλήματα γιατί τα αντιμετωπίζει με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων», καταλήγει στην τοποθέτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget