Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου η κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο - Αλ. Μητρόπουλος: Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός

Στην προετοιμασία του εδάφους για να αποδεχθεί ο λαός τόσο τα νέα αντιλαϊκά μέτρα όσο και τη διατήρηση όσων έχουν ψηφιστεί, επιδίδονται κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο έντιμος συμβιβασμός είναι κάτι ανέφικτο» δήλωσε στο «MEGA» ο αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος,λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας έντιμη συμφωνία, παρά το ότι κάποιοι από εμάς διαβάζοντας και κάτω από τα κείμενα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη βλέπουμε ότι έχει τέτοιες και τόσες αδυναμίες που φαίνεται ότι ο έντιμος συμβιβασμός είναι κάτι ανέφικτο».
Για το ασφαλιστικό ανέφερε πως με μνημονιακούς νόμους που είναι σε ισχύ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ανέφερε πως «τα όρια ηλικίας από 1/1/2021 με νόμο που ισχύει και δεν έχει ανακληθεί ανά τριετία αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω. Με σημείο αναφοράς το 65ο έτος, δηλαδή τα 62αρια από 1/1/2021 καταργούνται. Άρα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, τα νέα παλικάρια θα μπαίνουν για 40 χρόνια στη δουλειά, για 500 ευρώ μισθό, θα προσδοκούν σε σύνταξη 500 ευρώ». Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα το εισηγηθεί λέγοντας ότι «αυτό είναι κοκτέιλ όχι για ανθρώπους. Δεν μπορεί να εισηγηθεί ο ίδιος, δεν το διανοούμαι. Άρα περιμένουμε».
Στο «ΣΚΑΪ» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε σχήμα λόγου την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο, υποστηρίζοντας πως «έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά».
Δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κρίση του» και για την εσωκομματική κριτική κάνει λόγο για «απόπειρες να εμφανιστούν οι συνθέσεις ή οι αντιθέσεις ως καπετανάτα ή ως αντάρτικα». Όσο για τα διαθέσιμα της Βουλής υποστηρίζει ότι δεν της ζητήθηκε να κατατεθούν στην ΤτΕ και δεν αποκλείει να δοθούν, λέγοντας ότι «δεν μου έχει ζητηθεί να δώσω τα αποθεματικά στην ΤτΕ. Την Παρασκευή εστάλη μια επιστολή του κ. Μάρδα την οποία εκλαμβάνω ως διερευνητική, θα τη μελετήσω και θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος με την περίπτωση ενός τελεσιγράφου από τους δανειστές συνέδεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Μιλώντας στο «MEGA» και σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι δανειστές αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο συμφωνίας με τη λογική «πάρ' το ή άσ' το», δήλωσε πως αν οι δανειστές εμφανίσουν το τελεσίγραφο «αυτό είναι το πρόγραμμα και πάρτε το», τότε το τελεσίγραφο αυτό θα είναι και το αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget