Εκβιασμοί και κάλπικα διλήμματα για την αντιλαϊκή συμφωνία συγκυβέρνησης - εταίρων

Βέβαιη θεωρείται η αύξηση του ΦΠΑ, ενώ μπαράζ δημοσιευμάτων αναφέρουν πως δεν αποκλείονται μέτρα στο ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση έχει εμπλακεί για τα καλά σε συζητήσεις με τους δανειστές τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τα εργασιακά.
Ωστόσο δεν λείπουν και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο χρόνος τελειώνει και η Ελλάδα ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός, αφού δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της από τον Ιούνη, όπως αναφέρει έγγραφο του ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό, πως από την πλευρά της κυβέρνησης όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις τόσο εντείνεται το κάλπικο δίλημμα, ή χρεοκοπία και εξωτερική υποτίμηση ή αναδιαρθρώσεις και δήθεν «αντιυφεσιακά» μέτρα που θα έχουν όφελος και για το λαό και για το κεφάλαιο. 
«Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο.
Με τη δήλωση του αφενός θέλησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας με την επίτευξη συμφωνίας και αφετέρου να απευθυνθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επικρατεί κλίμα αναβρασμού για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Φαίνεται πως στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της συμφωνίας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και προς το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Η «Αυγή της Κυριακής» στο κεντρικό άρθρο της αφού διαπιστώνει ότι «εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι μια και ενιαία συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η ελληνική οικονομία» επιχειρεί να διαβεβαιώσει ότι «ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση θα πάρουν συλλογικά και ενωμένοι τις κρίσιμες αποφάσεις τούτη την ιστορική στιγμή». Βεβαία η επίκληση της ιστορικότητας των στιγμών από το 2010 μόνο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σηματοδοτεί.
Επιπλέον δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου αναφέρονται στα τηλεφωνήματα και τις επιστολές του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλλει τη δόση των 740 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Με βάση αυτό το κλίμα οι συστάσεις προς την κυβέρνηση από κεντρικά άρθρα εφημερίδων είναι να υπάρξει άμεσα συμφωνία με αναφορές του τύπου «δεν υπάρχει άλλοθι για δισταγμούς» από την «Καθημερινή», «τελειώνει ο χρόνος, ώρα για αποφάσεις» από το «Βήμα» και «να μπει τέλος στην αβεβαιότητα» από το «Έθνος».
Μήνυμα να κλείσει τη συμφωνία στέλνουν προς τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς, που εκφράζει διάθεση συνεννόησης και ο επικεφαλής του ΠοταμιούΣταύρος Θεοδωράκης, που δηλώνει ότι θα στηρίξει μια άλλη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget