ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Προετοιμασία νέας κλιμάκωσης και ... βολικός νόμος

Η προετοιμασία για ενδεχόμενη εκ νέου γενικευμένη στρατιωτική κλιμάκωση στις ανατολικές περιοχές από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, επιβεβαιώνεται με τις συνεχείς παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας της 12ης Φλεβάρη στο Μινσκ, την κωλυσιεργία για τη λεγόμενη πολιτική διευθέτηση, όπως και τις εντεινόμενες ΝΑΤΟικές ασκήσεις σε πολλές γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, αλλά και την επιβεβαίωση ότι ήδη στη χώρα βρίσκονται 300 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές στη δυτική επαρχία του Λβιβ, που θα εκπαιδεύσουν 900 στρατιώτες της ουκρανικής εθνοφρουράς, ένα σώμα όπου δρουν πρωτίστως οι εθνικιστές και οι φασίστες.
Ωστόσο αυτό που ξεχώρισε το τελευταίο διάστημα είναι η κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης. Αυτό δείχνει η με συνοπτικές διαδικασίες ψήφιση στις 9/4 στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας του νόμου που προχωράει στην απαράδεκτη και ανιστόρητη ταύτιση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με το φασισμό. Στόχος να εμπεδωθεί η αντικομμουνιστική τρομοκρατία, να ποινικοποιηθεί η δράση των κομμουνιστών και όσων αγωνιστών αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, οι σημερινοί φασίστες, υμνητές των συνεργατών των ναζί που πολέμησαν τον Κόκκινο Στρατό, όπως ο «Δεξιός Τομέας», αναβαθμίζονται.
Με τη νομοθεσία, που πρέπει να επικυρωθεί και από τον Πρόεδρο Π. Ποροσένκο, θα διώκονται με ποινές κάθειρξης έως και δέκα χρόνια όσοι προπαγανδίζουν την κομμουνιστική ιδεολογία, χρησιμοποιούν τη σημαία και τον ύμνο της ΕΣΣΔ και ό,τι την θυμίζει.
Επιστολή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πρόεδρο της Ουκρανίας
Εκφράζοντας την καταδίκη του ΚΚΕ για την απαράδεκτη νομοθεσία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, απέστειλε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, επιστολή. Σε αυτή υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:
«Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για όσους αγωνίστηκαν με το τέρας του φασισμού. Είναι βλασφημία στα εκατομμύρια των ανθρώπων, που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με το φασισμό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Αποσκοπούν στην απαράδεκτη εξίσωση της Σοβιετικής Ενωσης με τη ναζιστική Γερμανία, την ώρα που είναι πασίγνωστη η συνεισφορά της ΕΣΣΔ, που, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, σήκωσε το κύριο βάρος του πολέμου κατά του φασισμού. Είναι προσβολή στους κομμουνιστές των άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, που στάθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.
Κύριε Πρόεδρε!
Η επιδίωξη απαγόρευσης της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδανικών, η απαγόρευση του ΚΚ, οι ποινικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών είναι ένας ολισθηρός αντιδημοκρατικός δρόμος. Η επικίνδυνη αυτή απόφαση καταδικάζεται από το ΚΚΕ και τους Ελληνες κομμουνιστές, από τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο και θα βρει απέναντί της χιλιάδες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, εκατομμύρια ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρώτα απ' όλα, όμως, θα βρείτε απέναντί σας το λαό της Ουκρανίας, που βίωσε τις μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού στη χώρα σας, δίνοντας για πρώτη φορά κρατική υπόσταση στην Ουκρανία, με τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, αλλά και τις ιστορικές κατακτήσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα στα χρόνια του σοσιαλισμού.
Κύριε Πρόεδρε!
Η υπογραφή από μέρους σας των παραπάνω απαράδεκτων νομοθετημάτων θα σημαίνει την προώθηση μιας καταδικασμένης από τους λαούς ανιστόρητης επιλογής που σας φέρνει σε αντιπαράθεση με το δικαίωμα στην πολιτική δράση, με τα λαϊκά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες».
Αχνα από την ελληνική κυβέρνηση και μια ενδιαφέρουσα διαρροή
Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η κατά τα άλλα λαλίστατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ...ευαισθητοποιείται για το «τρίγωνο της αστάθειας Ουκρανίας, Βόρειας Αφρικής, Συρίας και Μέσης Ανατολής», κατά την προσφιλή έκφραση του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, δεν έβγαλε άχνα για το αντικομμουνιστικό έκτρωμα στην Ουκρανία. Ως μέλος της ΕΕ, που έχει ως επίσημη πολιτική τον αντικομμουνισμό (όπως τον βλέπουμε απτά στις Βαλτικές χώρες και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη), επέλεξε τη ...σιγή ασυρμάτου.
Και κάπως έτσι μπορεί να εξηγηθούν και κάποια άλλα ...αποκαλυπτικά της «αριστερής» κυβέρνησης. Οπως διέρρευσε, στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και τις εκεί επίσημες συναντήσεις, η ρώσικη πλευρά στο κείμενο για τα αποτελέσματα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πρότεινε να συμπεριληφθεί η καταδίκη της σημερινής προσπάθειας ηρωοποίησης των συνεργατών των ναζί. Το σημείο όμως αυτό απαλείφθηκε από το τελικό κείμενο. Αραγε, εξαιτίας παρέμβασης της ελληνικής κυβέρνησης;
Επίσης κάπως έτσι ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της Αντιφασιστικής Νίκης στη Μόσχα στις 9 Μάη, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί αρχικά, προφανώς ακολουθώντας την ευρωενωσιακή γραμμή που μποϊκοτάρει τη συμμετοχή ηγετών με πρόσχημα τη στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αυτά για να μην ...ξεχνιόμαστε.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget