Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ

«Αδιαπραγμάτευτη» θεωρούν οι Ενώσεις Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών την «ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση οΣΕΒ και οι Περιφερειακοί Βιομηχανικοί Σύνδεσμοι(ΣΒΒΕ, ΣΒΘΚΕ, ΣΒΠΔΕ, ΣΒΑΠ).
«Η οικονομική σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα εντός της Ευρωζώνης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη», αναφέρει το Συμβούλιο των Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.
Υπό το πρίσμα αυτό διαβεβαιώνουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «υποστηρίζουν τις ενέργειες εκείνες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να ανασυγκροτήσει την ελληνική παραγωγική βάση, να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό θεσμών και νοοτροπιών».
«Δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη μιας βιομηχανικής πολιτικής που θα στοχεύει στην παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων, με την αξιοποίηση υπαρχουσών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «επεξεργάσθηκαν και θα καταθέσουν άμεσα δέσμη 25 προτάσεων στα αρμόδια υπουργεία».
Προφανώς οι 25 προτάσεις θα περιλαμβάνουν και τα αιτήματα για «ρευστότητα» και «μείωση του κόστους λειτουργίας», αφού και στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα στραγγαλίζει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνει δυσανάλογα το κόστος λειτουργίας τους, αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για την επιβίωσή τους και αποτρέπει τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget