Γ. Ντάισελμπλουμ: Εξετάζουμε μέτρα στην Ελλάδα ανάλογα με αυτά της Κύπρου

Και σενάρια περιορισμού των εκροών κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες, όπως έγινε στην Κύπρο, μελετά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Θυμηθείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες εκεί έκλεισαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα, οι εισροές και εκροές κεφαλαίων μέσα στη χώρα, αλλά και έξω από αυτή τέθηκαν υπό διάφορους περιορισμούς. Επομένως, υπάρχουν διάφορα σενάρια, που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση και εξετάζονται», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό BNR της Ολλανδίας.
Ανέφερε ότι «η Ευρωζώνη έχει εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της λήψης μέτρων ανάλογων με αυτών που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο», αλλά πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας στις 20 Φλεβάρη, λέγοντας ότι «πέρασαν δύο εβδομάδες χωρίς να έχει γίνει τίποτε».
Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Την ενόχληση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκάλεσαν οι αναφορές του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε:
«Θα ήταν χρήσιμο για όλους ο κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη. Δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα τους λόγους που τον ωθούν να κάνει δηλώσεις που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια φαντασίας.
Θεωρούμε περιττό να του υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget