«Θέλουμε να πετύχει η νέα κυβέρνηση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας στο ευρώ», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς για να εκφράσει τη στήριξή του, την οποία ευθέως συνδέει με την επίτευξη συμβιβασμού εντός της Ευρωζώνης.
Ανέφερε πως «δεν θα μηδενίζουμε το έργο σας» και πως «εύχομαι ειλικρινά να πετύχετε», αλλά επανέλαβε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί η χώρα στα βράχια».
«Θα σας βοηθήσουμε να χτίσετε πάνω σε αυτά που καταφέραμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κέρδισε με ψέματα» τις πρόωρες εκλογές. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι τώρα καλεί το λαό «να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για το καλό της πατρίδας», ενώ το 2013 και το 2012 δεν το έκανε.
Υπερασπίστηκε την πολιτική που άσκησε ως πρωθυπουργός της προηγούμενης συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι πήρε την οικονομία σε ύφεση και την παρέδωσε σε ανάκαμψη και πως πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τους συμφωνημένους στόχους.
«Μη μας μιλάτε για διαπραγμάτευση», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν «εσείς μας κατηγορούσατε για πουλημένους» και έρχεται «ο Βαρουφάκης και λέει ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου». Εσείς «ετοιμάζεστε να υπογράψετε ένα νέο μνημόνιο», εκτίμησε και ανέφερε πως όταν παρατάθηκε το μνημόνιο για δύο μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική και τώρα κατηγορεί την προηγούμενη συγκυβέρνηση διότι αντί για δύο έπρεπε να ζητήσει έξι μήνες παράταση του μνημονίου.
Για το χρέος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα για το «κούρεμα» προεκλογικά και τώρα πια «το κατάλαβε και ο κ. Βαρουφάκης» ότι δεν μπορεί να γίνει. Ανέφερε ότι δεν είναι αδύνατη η έξοδος της χώρας από το ευρώ και θα αυτό «θα είναι ολέθριο για τη χώρα» και πως η νέα συγκυβέρνηση δεν έχει βρει συμμάχους στις κυβερνήσεις στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση πως διώχνει τους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να πολεμήσει τη λιτότητα, αλλά την ανάπτυξη, αφού -όπως ισχυρίστηκε- δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και δεν θέλει επενδύσεις.
Αναμετρήθηκε με την τωρινή συγκυβέρνηση στην παροχή ψίχουλων, λέγοντας ότι επί των ημερών του «έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» που είναι διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
Επαίνεσε τον Αλέξη Τσίπρα που στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων την Κυριακή ανέφερε ότι «τα πρωτογενή πλεονάσματα ενισχύουν τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας».