ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ Ενισχύουν τα μπλόκα του αγώνα και στήνουν νέα σε όλη τη χώρα

ο ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε προχτές αποτελεί και φέτος το επίκεντρο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Εχοντας σταθερά στο αγωνιστικό στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, οι μικρομεσαίοι αγρότες δυναμώνουν τα υπάρχοντα και στήνουν νέα μπλόκα σ' όλη την Ελλάδα, αυξάνοντας την αγωνιστική πίεση για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Νέα τρακτέρ καταφθάνουν στο ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας
Το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα τους, ενισχύεται και με άλλα τρακτέρ που καταφτάνουν από χωριά της Θεσσαλίας, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι αποκλεισμοί της οδικής κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης για το διάστημα που θα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες συνελεύσεις των αγροτών του μπλόκου, στις οποίες θα γίνεται ενημέρωση, συζήτηση και θα παίρνονται αποφάσεις για την πορεία του αγώνα.
Οι εργασίες για την οργάνωση της ζωής στο μπλόκο (στήσιμο καταλυμάτων, εξασφάλιση αναγκαίων ειδών για σίτιση και θέρμανση, συγκρότηση επιτροπών χωριών ανά νομό και επιτροπής του μπλόκου κ.λπ.) ολοκληρώνονται και από σήμερα ξεκινούν και οι επισκέψεις στο χώρο του μπλόκου εκπροσώπων εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων από τη Θεσσαλία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να εκφραστεί, επιτόπου, η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη και ενεργός στήριξη στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες στα χωριά για να έρθουν κι άλλοι αγρότες, με τα τρακτέρ, στο μπλόκο, καθώς και για την ενημέρωση του θεσσαλικού λαού σχετικά με το πλαίσιο αιτημάτων και το σκοπό του αγώνα.
Οπως τονίζουν τα στελέχη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος σε δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά και σε συναντήσεις με οργανώσεις εργαζομένων και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, πρόκειται για αιτήματα που αφορούν στην ίδια την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι απειλούνται με ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα, καθώς τα μέτρα που εφαρμόζονται, στο πλαίσιο των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ της ΕΕ, οδηγούν σε επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών.
Ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες δεν βγαίνουν στα μπλόκα ζητώντας κάποια «προνομιακή μεταχείριση» σε σχέση με άλλους που πλήττονται το ίδιο βαριά από την αντιλαϊκή πολιτική - όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση για να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» εναντίον τους - αλλά γιατί, πλέον, δεν μπορούν να επιβιώσουν, ενώ καλούν τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, για τον κοινό σκοπό.
Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, στην περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχουν άλλα τέσσερα μπλόκα και συγκεκριμένα: Στον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνας), στη νέα Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης από τους αγρότες των επαρχιών Τυρνάβου και Ελασσόνας, οι οποίοι συντονίζονται με το μπλόκο της Νίκαιας και προχωρούν καθημερινά σε προγραμματισμένους δίωρους αποκλεισμούς του δρόμου (18.00 - 20.00). Στο Δαμάσι, στο παλιό δρόμο Τυρνάβου - Ελασσόνας, από αγρότες του Δαμασίου και γύρω χωριών. Στο Γερακάρι στο δρόμο Λάρισας - Αγιάς από αγρότες χωριών της επαρχίας Αγιάς. Στον κόμβο του Αερινού, από το Βόλο προς Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, από αγρότες χωριών της Μαγνησίας.
Στη Βόρεια Ελλάδα
Στη Βόρεια Ελλάδα, οι αγρότες των Σερρών έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Χτες το μεσημέρι, πραγματοποίησαν συγκέντρωση, καταγγέλλοντας την παρουσία της Αστυνομίας που τους εμποδίζει να κατευθυνθούν προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αμέσως η Αστυνομία παρέταξε τρεις κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ, παρεμποδίζοντας ακόμη και τη διέλευση των πεζών αγροτών. Μέσα από συνέλευση, οι αγρότες θα αποφάσιζαν αν και πότε θα επιχειρούσαν να κινηθούν προς τον Προμαχώνα από παρακαμπτήριες οδούς.
Στο μεταξύ, με νέες δυνάμεις ενισχύονται τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ημαθία σε Κουλούρα και στη διασταύρωση της Νάουσας, όπως και στην Πέλλα στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στην Πιερία, οι αγρότες εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στην «Ελιά» και στη Βροντού προκειμένου τις επόμενες μέρες να στήσουν μπλόκο στην Εθνική οδό. Στο Ροδολίβος των Σερρών, συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ με σκοπό να στηθεί μπλόκο στα Κερδύλλια.
Στο Κιλκίς, αγρότες συγκέντρωσαν τα τρακτέρ τους έξω από την Αντιπεριφέρεια, με στόχο να στήσουν μπλόκο στην είσοδο της πόλης, ενώ στη Χαλκιδική, οι αγρότες συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια.
Την κάθοδο σε επιλεγμένα μπλόκα προετοιμάζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας.
Οι αγρότες της Καστοριάς αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο μεθαύριο Δευτέρα στο Αργος Ορεστικό, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας.
Οι αγρότες της περιοχής Βοΐου Κοζάνης αποφάσισαν από αύριο Κυριακή να στήσουν μπλόκο στον κόμβο της Αγίας Κυριακής, στην παλιά Εθνική οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων.
Χτες, ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη στο Αμύνταιο της Φλώρινας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιούνταν και στα Γρεβενά.
Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και να οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος.
Στην Πελοπόννησο
Στην Πελοπόννησο, σταθερό και ενισχυμένο παραμένει το μπλόκο των αγροτών της Ηλείας στο Λατίφι Αμαλιάδας, με συμβολικούς αποκλεισμούς της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου καθημερινά, ενώ και στο Αίγιο, οι αγρότες προχώρησαν και χτες σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού.
Σταθερά παραμένουν στις θέσεις τους στη γέφυρα του Ινάχου οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι προγραμματίζουν για σήμερα Σάββατο κλείσιμο του κόμβου (17.00 - 19.00), τη Δευτέρα 30/1 παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Ναυπλίου στις 10 π.μ., και την Τετάρτη 1/2 στις 7 μ.μ., σύσκεψη με φορείς του νομού, στο ΕΚ Αργολίδας (Αργος).
Στο σταθμό της Μεσσήνης παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της περιοχής, ενώ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού έχουν αποφασίσει τη διενέργεια κοινών κινητοποιήσεων και το στήσιμο ενιαίου μπλόκου στη Μεσσηνία, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα της Πύλου, τις επόμενες μέρες.
Επίσης, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος να παραβρεθούν σε σύσκεψη αύριο, Κυριακή, στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης, στις 7 μ.μ., για την οργάνωση του αγώνα.
Στη Στερεά Ελλάδα και την Ηπειρο
Στη Φθιώτιδα, μικρομεσαίοι αγρότες από την Ανθήλη, τη Στυλίδα και την Πελασγία έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο Ανθήλης και καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μέρος στον αγώνα. Το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί και από αγρότες από την περιοχή του Δήμου Μακρακώμης και Δομοκού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Στο λιμάνι του Αστακού, μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες πραγματοποίησαν συγκέντρωση χτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου και του Συλλόγου Ψαράδων Αστακού.
Επίσης, στη Βόνιτσα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στη θέση κόμβος Βρυσούλας, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας καλεί αύριο σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου Αμφιλοχίας.
Στην Ηπειρο, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αρτας έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο της Ιονίας Οδού στην Κυράτσα, ενώ στον Λούρο έχουν συγκεντρωθεί οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας.
Στην Κρήτη και σε άλλα νησιά
Στην Κρήτη, στις θέσεις τους παραμένουν το μπλόκο Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου στον κόμβο Πραιτωρίων, όπως και το μπλόκο στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών στα Χανιά, όπου πραγματοποιούνται καθημερινοί ωριαίοι αποκλεισμοί της Εθνικής οδού. Χτες, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στην Εφορία Χανίων, με τη συμμετοχή και φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στην υπουργική απόφαση που στέλνει στο ΚΕΑΟ και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, αλλά και στη γενικότερη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης.
Στο Λασίθι, με απόφαση του Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ στην είσοδο του Οροπεδίου.
Στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 30/1 στις 7 μ.μ. ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου - Αμαρίου διοργανώνει αγροτική σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο.
Στην Κέρκυρα, μπλόκα σε περιφερειακά σημεία του νησιού αποφάσισαν να στήσουν την πρώτη βδομάδα του Φλεβάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας στις 13/2.

Στη Σάμο, εξάλλου, ο Αγροτικός Σύλλογος προγραμματίζει συγκέντρωση αύριο, Κυριακή, στο Καρλόβασι.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget