Αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Σημαντικές αποδείχθηκαν οι τελευταίες συνεδριάσεις στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αυτήν τη βδομάδα, με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων να αποκαλύπτουν ακόμα πιο καθαρά τον ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης. Οι μάρτυρες μίλησαν απερίφραστα για τη ναζιστική ιδεολογία, τα ναζιστικά της σύμβολα, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τον τρόμο που προσπαθούσαν να σπείρουν οι φασίστες με τη δράση τους εκείνη την εποχή («η αίσθησή μου είναι ότι κινδύνευες αν τα έβαζες μαζί τους»...), τη στοχοποίηση των πολιτικών τους αντιπάλων. Επιπρόσθετα και σε μαρτυρίες που είχαν προηγηθεί στη δίκη, η περιγραφή στις καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων για τη συγκρότηση και τη λειτουργία της ομάδας που επιτέθηκε το Σεπτέμβρη του 2013 στην παρέα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, δεν άφησε καμιά αμφιβολία ότι ήταν ένα τάγμα εφόδου. Επίσης, φάνηκε ακόμα πιο έντονα ότι ο Π. Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από την εγκληματική οργάνωση επειδή ήταν αντιφασίστας και ακόμα ότι ο δολοφόνος ήταν εκπαιδευμένος να σκοτώνει με το μαχαίρι. Η σημασία των τελευταίων καταθέσεων φάνηκε και από το ότι το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει για να καταθέσουν και άλλα δύο ακόμα πρόσωπα από την παρέα του Π. Φύσσα.
***
Παράλληλα με όλα τα παραπάνω και με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί στην εξέλιξη της δίκης, έχει γίνει πάνω από φανερό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο χώρο το βράδυ της δολοφονίας δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα. Κι αυτή η στάση μπορεί και να μην ήταν τυχαία. Προχτές, αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ ακολούθησαν με τις μηχανές τους το τάγμα εφόδου... και όλα έγιναν εκεί που υπήρχε εποπτεία της αστυνομίας. Εξάλλου, η σχέση της Χρυσής Αυγής με τμήματα του αστικού κρατικού μηχανισμού και ιδιαίτερα με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς έχει φανεί κατά καιρούς, με διάφορες αφορμές. Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν στην επιφάνεια νέα στοιχεία για στενές σχέσεις αξιωματικών της αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή στην Εύβοια το 2013 - 2014. Αποκαλυπτικά ήταν, επίσης, τα στοιχεία του περασμένου Σεπτέμβρη για τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σε μια σειρά από εκλογικά τμήματα της Αττικής όπου ψήφιζαν εν ενεργεία στρατιωτικοί και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας.
***
Οσο προχωράει η διαδικασία της δίκης, γίνεται όλο και πιο φανερός ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής οργάνωσης. Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να οδηγήσουν το κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση του μετώπου απέναντι στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Γιατί, ανεξάρτητα από την έκβαση και την εξέλιξη της δίκης, η αντιμετώπιση του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Πρέπει να κάνει τους φασίστες «να μην μπορούν να σταθούν» στις εργατογειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά. Να μην μπορούν να απλώνουν την εγκληματική τους δράση, όπου κι αν στρέφεται αυτή, είτε ενάντια στους αντιφασίστες, είτε ενάντια στους μετανάστες, είτε ενάντια στους Ελληνες εργάτες.
***

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε π.χ. τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνει η Χρυσή Αυγή ανά την Ελλάδα, που με το μανδύα της εύρεσης εργασίας σε Ελληνες, κάνει συμφωνίες με εργοδότες για να τους εξασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εκατοντάδες Ερωτήσεις και τοποθετήσεις της στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, τις παλιότερες αποκαλύψεις ότι χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστές για να ανοίξει γραφεία σε όλη τη χώρα... Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προσπάθειές της για δουλεμπορικό σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, από κοινού με εργοδότες και τα τσιράκια τους, με υποσχέσεις προς την εργοδοσία ότι θα χαμηλώσουν τα μεροκάματα και θα σταματήσουν τις απεργίες... Δεν πρέπει να ξεχνάμε την έγνοια τους για τα μεγάλα μονοπώλια και το λεγόμενο «επιχειρηματικό περιβάλλον» σε πρόσφατες συζητήσεις στη Βουλή, τη θερμή υπεράσπιση του στόχου της ανάκαμψης για το κεφάλαιο. Γιατί ο ναζισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος κι εχθρός για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Κι όσο αποκαλύπτεται η εγκληματική του φύση, παρά τους μανδύες με τους οποίους προσπαθεί να την καλύψει, τόσο πρέπει να εντείνεται η επαγρύπνηση και δράση του εργατικού κινήματος εναντίον του.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget