ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία 8 - 9 Ιούλη

Με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό», ηΕυρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία οργανώνει σημαντική παρέμβαση - παρουσία στη Βαρσοβία τις μέρες της διεξαγωγής τηςΣυνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο πολύμορφης δράσης σε κάθε χώρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σύναξη της στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιούλη ετοιμάζεται να επισημοποιήσει τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ για ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία και πολεμική δράση σε όλο τον πλανήτη, για την προάσπιση των ευρωατλαντικών μονοπωλιακών συμφερόντων. Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής τους με τη Ρωσία για τη διείσδυση στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες κι ενώ υποβόσκει πάντα η ένταση με την Κίνα οι κυβερνήσεις προσέρχονται στη ΝΑΤΟική Σύνοδο, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους για τους λαούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο καθεμιά για την αστική της τάξη. Από όσα μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην αντιλαϊκή Ατζέντα της Συνόδου του ΝΑΤΟ περιλαμβάνονται:
-- Η αναβαθμισμένη συνεργασία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Β. Αφρική. Με προσαρμογή της επιχείρησης του ΝΑΤΟ «Αctive Endeavour» στην Ανατολική Μεσόγειο, από επιχείρηση ενάντια στην τρομοκρατία και την πειρατεία, σε μια «ευρύτερη επιχείρηση ναυτικής ασφάλειας» σε συντονισμό και με τη στρατιωτική επιχείρηση «Σοφία» στα ανοικτά της Λιβύης.
-- Η ανάπτυξη τεσσάρων ταγμάτων στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία με μονάδες που θα ανέλθουν πιθανότατα σε περίπου 40.000 στρατιώτες, έχοντας πάντα ως στόχο μεταξύ άλλων τον έλεγχο της κατάστασης στην Ουκρανία.
-- Επίσης, θα τεθούν σε συζήτηση οι επικίνδυνες για τους λαούς διεργασίες στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, η ενίσχυση της εμπλοκής του με την παρουσία του Αιγαίο της ΝΑΤΟικης αρμάδας όπως και στη Μαύρη Θάλασσα.
Στις συζητήσεις περιλαμβάνεται η περαιτέρω διείσδυση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με αιχμή την υπό συζήτηση ένταξη του Μαυροβουνίου.
Στόχος τους είναι η ταχύτητα στη λήψη των επικίνδυνων για τους λαούς αποφάσεών του και η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ με τους λαούς να πληρώνουν και πάλι το μάρμαρο της κούρσας των εξοπλισμών, την ώρα που οι λαοί οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Με βάση τα παραπάνω, έχει ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και των ΚΚ που συμμετέχουν σε αυτή, για να αποκαλυφθούν στους λαούς αυτοί οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί όπως και ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως αντίπαλοι των λαών. Πρόκειται για παρέμβαση - κάλεσμα σε ένταση της πάλης των λαών της Ευρώπης.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι, εξάλλου, η μαχητική στάση και η πάλη που διεξάγει το ΚΚ Πολωνίας, κόμμα που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες οξυμένου αντικομμουνισμού, απαγορεύσεων και συνεχών διώξεων σε βάρος των μελών και στελεχών του.
Την Παρασκευή 8/7 το πρωί η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία θα διοργανώσει εκδήλωση ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, ενώ το Σαββάτο το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των ΚΚ θα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ μαζί με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.
Στη Βαρσοβία, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τονΓιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Στις εκδηλώσεις στη Βαρσοβία έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 κόμματα:
ΚΚΕ
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
ΚΚ Λαών Ισπανίας
ΚΚ Ιταλίας
Κίνημα «Αντίσταση» Μολδαβία
ΚΚ Νορβηγίας
Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας
ΚΚ Πολωνίας
ΚΚ Σλοβακίας
Σουηδικό ΚΚ

ΚΚ Τουρκίας
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget