ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Πιλότος για τις ομαδικές απολύσεις η εισήγηση του ευρωεισαγγελέα (VIDEO)




«Είναι εισήγηση-πιλότος για πράγματα που έχει προαποφασίσει η ΕΕ» τόνισε στον «ΣΚΑΪ» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης για την εισήγηση του εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ που ανοίγει το δρόμο γα την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Όπως σημείωσε, η ΕΕ θέλει να διευκολύνει τους επιχειρηματίες να ανοίγουν και να κλείνουν μια επιχείρηση «σε μία μέρα» που σημαίνει ότι θα έχουν εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα και όταν θα κλείνουν δεν θα δίνονται αποζημιώσεις, δεν θα θεωρούνται ούτε καν άνεργοι οι απολυμένοι.
Θύμισε ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση για τη δίκη της υπόθεσης του μονοπωλιακού ομίλου τσιμεντοβιομηχανίας «LAFARGE - ΑΓΕΤ» που προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Δικαστήριο της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το «Παραιτηθείτε», έκανε λόγο για υποκρισία καθώς καταγγέλλει όσα είχε υποστηρίξει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης χαρακτήρισε υποκρισία και τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σήμερα υποστηρίζουν όσα πριν είχαν καταγγείλει.
Τόνισε ότι χρειάζεται οργανωμένο κίνημα απέναντι στην ΕΕ και τα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εισήγηση - βόμβα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget