Ψέματα και συκοφαντίες του υπουργού Παιδείας κατά του ΚΚΕ

Χωρίς ίχνος ντροπής και με μπόλικο θράσος ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατηγόρησε, σε δελτίο Τύπου του υπουργείου, το ΚΚΕ για «φαρισαϊσμό» στο θέμα της επαναπρόσληψης των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ισχυρίστηκε, ψευδώς, ότι το ΚΚΕ, ψήφισε «παρών» στις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών (από διαθεσιμότητα) στα σχολεία και στην επανίδρυση τομέων και ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε: «Η ψηφοφορία στη Βουλή για τις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών στα σχολεία και την επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων ήταν ο καθρέφτης των θέσεων όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης. Αυτές τις διατάξεις καταψήφισαν με συνέπεια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ενώ με φαρισαϊσμό ΠΑΡΩΝ ψήφισε το ΚΚΕ, αποφεύγοντας να πάρει ξεκάθαρη θέση για την αποκατάσταση των αδικιών».
Η αλήθεια, δυστυχώς για το Ν. Φίλη είναι άλλη. Το ΚΚΕ, τον Απρίλη του 2015 στη συζήτηση στη Βουλή για την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, υπερψήφισε τις διατάξεις, του άρθρου για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και την επανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής τα όποια ο κ. Φίλης όχι μόνο πρέπει να διαβάσει, αλλά να δώσει και στη δημοσιότητα.
Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογίες για την αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας.
Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο που περιελάμβανε και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. τη διατήρηση της δυνατότητας επίταξης των απεργών.
Αποτελεί πάγια κοινοβουλευτική τακτική, ένα κόμμα να τοποθετείται συνολικά σε ένα νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει άρθρα και διατάξεις των άρθρων που συμφωνεί ή διαφωνεί.
Επιπλέον, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου για τη Δημόσια Διοίκηση, το Φλεβάρη του 2016, το ΚΚΕ υπερψήφισε ολόκληρο το άρθρο 39 που αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.
Ο υπουργός της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου, των χιλιάδων κενών στα σχολεία, των τμημάτων με 30 μαθητές στην τάξη, της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από νομό σε νομό (ΙΕΚ), της διάλυσης των Τμημάτων Ένταξης και τόσα άλλα, με φτηνά κόλπα και ψέματα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Τα ίδια κόλπα μεταχειρίστηκαν και όλοι οι προηγούμενοι, προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Ματαιοπονεί ο κ. Φίλης. Η γκεμπελίστικη λογική του «πες – πες κάτι θα μείνει» δεν πιάνει. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και μνήμη και πάνω απ' όλα έχουν πολύτιμη πείρα πια.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget