ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Διακήρυξη... ξαναζεσταμένης «αντιμνημονιακής» καπιταλιστικής ανάπτυξης

Με πρόταγμα «Ανατροπή τώρα», εννοώντας κυβερνητική εναλλαγή, ηΛαϊκή Ενότητα παρουσίασε χτες τη διακήρυξή της.
«Κι όταν λέμε ανατροπή, για άλλη μια φορά και με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια και επάρκεια, αποσαφηνίστηκε ότι αναφερόμαστε σε μια δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή. Μια ανατροπή που θα ακυρώσει όλα τα μνημόνια και πρώτα απ' όλα δεν θα εφαρμόσει και θα ακυρώσει το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο» υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης, ελπίζοντας προφανώς ότι ο λαός ξέχασε πως με την ίδια ακριβώς υποσχετική είχαν υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο πριν ένα χρόνο.
Στη διακήρυξή της, η ΛΑΕ κάνει λόγο για «ένα σύγχρονο ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα», που ωστόσο συνίσταται από διαχειριστικές προτάσεις, με αλλαγές υπέρ της ανασυγκρότησης της καπιταλιστικής οικονομίας της χώρας, στις οποίες φοράει τη «μάσκα» του «μεταβατικού» π.χ. έξοδος απ' την Ευρωζώνη, διαμόρφωση «εθνικής νομισματικής πολιτικής με αποκλειστικό προσανατολισμό την ανάπτυξη, τη ρευστότητα με χαμηλά επιτόκια στην οικονομία, τις επενδύσεις...».
Στη βάση αυτή απευθύνει κάλεσμα «διαλόγου και συνεργασίας σε όλες τις αριστερές δυνάμεις», για να συγκροτήσουν «ένα ευρύ δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο, στη βάση ενός μεταβατικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής». Καλεί και το λαό να στρατευτεί κάτω απ' τις ξεφτισμένες αντιμνημονιακές παντιέρες που του προτείνει και να πολεμήσει για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Επιτίθεται, δε, στο ΚΚΕ, ακριβώς επειδή αποκαλύπτει αυτήν την απάτη, προσάπτοντάς του «αντιενωτικές και διχαστικές λογικές στους λαϊκούς αγώνες»...


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget