Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι "έγκλημα", όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Ευθύνη για την τρομοκρατική εισαγγελική παραγγελία έχουν η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ενοχοποιούν τους αγροτικούς αγώνες, που μιλούν για πλήγμα στην οικονομία από τα μπλόκα των αγροτών, που καλλιέργησαν τη συστηματική συκοφάντηση του αγώνα τους και των μορφών πάλης, που συλλογικά επιλέγουν.
Επίσης, η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για το ότι δεν κατήργησε το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να νικήσει την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget