Την Πέμπτη «θα συναντηθεί ο Α. Τσίπρας με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας».

Εμφανής η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, λόγω του Προσφυγικού και των κινητοποιήσεων εργαζομένων και αγροτών, στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπως εμφανής ήταν και η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να στρέψει την επικαιρότητα από τα αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής στη σκανδαλολογία με αφορμή την υπόθεση Μπόργιανς.
Για το Προσφυγικό ανέφερε πως θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση και συνεννόηση σε ότι αφορά τη θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα στη σύνοδο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα απαιτήσει να υπάρξει υποχρεωτικός επιμερισμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης σε όλες της χώρες της ΕΕ.
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τη δημιουργία hot spots και κέντρων μετεγκατάστασης, χαρακτήρισε παρασύναξη τη διάσκεψη της Βιέννης και πρόσθεσε ότι, «οι κοινοί μας κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν κανόνες».
Απέφυγε κάθε αναφορά στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αν και νωρίτερα την Τετάρτη σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε την άμεση έναρξη της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που είναι πιθανό να ξεκινήσει από την Παρασκευή όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.
Για τους αγρότες έδειξε ενοχλημένος από το γεγονός ότι τα μπλόκα συνεχίζονται και οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεκτές. Εμμέσως πλην σαφώς επικαλέστηκε τη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού προκειμένου να στρέψει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα εναντίον τους, λέγοντας ότι οι αγώνες των αγροτών στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και της χώρας. Για την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρειου Πάγου κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων, ανέφερε πως «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί». 
Δήλωσε, πως την Πέμπτη «θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας». (Λίγο αργότερα εκδόθηκε δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού το οποίο ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους από αγροτικά μπλόκα. Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου»).
Χαρακτήρισε «παραστάσεις» που προκαλούν ορισμένοι, τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα στηρίξουν την ασκούμενη πολιτική καθώς «δεν δέχονται ποτέ απειλές και εκβιασμούς».
Το υπόλοιπο μέρος της ομιλίας του, το ανάλωσε στη σκανδαλολογία και στο ποια κυβέρνηση είχε τους περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους. Ανέφερε πως στις 7.15 το απόγευμα ο Μπόργιανς (υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας, Βεστφαλίας, Νόρμπερτ, Βάλτερ - Μπόργιανς) του έστειλε γράμμα όπου με σαφήνεια -όπως είπε- αναφέρει ότι είχε προτείνει στην κυβέρνηση Σαμαρά και την τεχνογνωσία αλλά και την επεξεργασία στοιχείων φοροφυγάδων που ήταν σε CD και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά απέρριψε την πρόταση αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατατεθεί αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget