Πλειοψηφία ΑΔΕΔΥ: Αρνήθηκε 24ωρη απεργία για τα προαπαιτούμενα

Την κήρυξης 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο την ημέρα που θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση τα προαπαιτούμενα και το νέο μισθολόγιο, το οποίο μειώνει παραπέρα τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.
Η πλειοψηφία, ωστόσο, αρνήθηκε την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε και ανάλογη απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση μαζί με τη δόση των δεύτερων προαπαιτούμενων φέρνει και το “νέο μισθολόγιο” των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα παραπέρα μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται η μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 18,3 εκατ. ευρώ.
  • Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του “μισθολογικού κόστους”.
  • Με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 χρόνια αντί για 2 που ήταν μέχρι τώρα, για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ, οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών.
  • Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλιση, η κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (επίδομα 150 ευρώ) επίσης θα οδηγήσει απευθείας σε ονομαστική μείωση των μισθών.
Στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 8 Δεκέμβρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν 24ωρη απεργία την ημέρα που θα έρθουν τα προαπαιτούμενα και το νέο μισθολόγιο για ψήφιση στη Βουλή. Η πλειοψηφία της ΕΕ αρνήθηκε την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε και ανάλογη απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς, αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις να κλιμακώσουν τη πάλη τους, να αποτρέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος τους». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget