Αλ. Παπαρήγα: Η κάλπη να δείξει πως ο λαός δε δίνει «άφεση αμαρτιών» στην αντιλαϊκή πολιτική (VIDEO)

Η κάλπη της 20ής Σεπτέμβρη μπορεί να στείλει μήνυμα πως ο λαός δε δίνει «άφεση αμαρτιών» στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εφαρμόζουν, αλλά ανοίγει μια ρωγμή σε αυτό το σάπιο σύστημα και κάνει ένα βήμα χειραφέτησης από διλήμματα τρομοκρατικά και αυταπάτες. Αυτό τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Επικρατείας, μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο Περιστέρι, το βράδυ του Σαββάτου.
«Αυτό το βήμα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη και στο κίνημα» υπογράμμισε, ενώ οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με το σύνθημα - κάλεσμα: «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ».
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χρήστος Μαργανέλης, υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, που μεταξύ άλλων σημείωσε σχετικά με όσα ζει ο λαός της πόλης: «Εδώ στο Περιστέρι ζούμε με δραματικό τρόπο, χρόνια τώρα, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.
Τεράστια ποσοστά ανεργίας, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, χιλιάδες λουκέτα στα μικρομάγαζα, χρεωμένοι αυτοαπασχολούμενοι, διαλυμένες δομές Υγείας, με τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ να κλείνουν και τα ιδιωτικά κέντρα να ξεφυτρώνουν δίπλα τους, με πεινασμένα παιδιά στα Σχολεία και συνεχή υποβάθμιση των δημόσιων δομών εκπαίδευσης. Χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και πλήρη ανταποδοτικότητα της λειτουργίας του Δήμου.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, να ξεζουμίζονται χωρίς μέτρα προστασίας, σε μια πόλη που πνίγεται με μια βροχή γιατί τα αναγκαία έργα υποδομής δεν είναι "επιλέξιμα" από τις κυβερνήσεις, τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές που υπηρετούν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια».
Την πραγματικότητα αυτή, κάλεσε το λαό να τη μετατρέψει σε κριτήριο ψήφου και να ενισχύσει στην κάλπη το ΚΚΕ: «Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρά ταξικά συνδικάτα, ζωντανούς και μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων, των συνταξιούχων. Σημαίνει Λαϊκές Επιτροπές ικανές να επεκτείνουν την οργάνωση και την αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, να εξελιχθούν σε βάθρα της λαϊκής συμμαχίας» τόνισε. (Δείτε εδώ βίντεο).
Αναφερόμενη στην πείρα, που έχει αποκτήσει σήμερα ο λαός και στην ανάγκη να βγάλει από αυτή συμπεράσματα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Η περίοδος της αθωότητας είναι πια παρελθόν. Έχει περάσει, δεν χρειάζονται άλλες δοκιμές πια, ύστερα από το τρίτο μνημόνιο. Αυτό το μνημόνιο, που το ψήφισαν πέντε κόμματα και θα είναι το επόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα, μαζί με τους εφαρμοστικούς νόμους τους καινούργιους, που θα ψηφιστούν στη νέα Βουλή, μαζί με τα νέα μνημόνια που θα έρθουν αν συμφωνηθεί η λεγόμενη επιμήκυνση του χρέους. Επειδή από τώρα ξέρουμε, ότι όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί θα έχει συγκεκριμένο μνημονιακό πρόγραμμα, αυτό που έχει σημασία είναι να ενισχυθεί, να δυναμώσει, η λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από τη Βουλή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζική ψήφιση του ΚΚΕ. Κυβέρνηση θα έχουμε, αυτό είναι βέβαιο. Το ζήτημα είναι θα είναι πιο ισχυρή η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση; Και η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση ταυτίζεται κυριολεκτικά με το ΚΚΕ» σημείωσε.
«Πρέπει να υφίσταται ρωγμές ο αντιδραστικός και συντηρητικός σημερινός συσχετισμός δυνάμεων που υπάρχει» τόνισε η Α. Παπαρήγα, ώστε να δημιουργηθεί σε μια πορεία ένα εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα γίνει χείμαρρος. Σχολίασε, ανάμεσα σε άλλα, το επιχείρημα πως το ΚΚΕ σαν αντιπολίτευση, χωρίς κυβερνητικές ευθύνες, έχει έναν εύκολο ρόλο, την κατηγορία πως επιλέγει έναν εύκολο δρόμο. «Εμείς λέμε σκεφτείτε εργαζόμενοι: Είναι ίδιο να είσαι ΚΚΕ αντιπολίτευση και ίδιο να είναι τα άλλα κόμματα αντιπολίτευση; Εκατό χρόνια περίπου αντιπολίτευση είμαστε, με εκτελέσεις, με φυλακίσεις, με εξορίες. Περίπατος ήταν η αντιπολίτευση; Είναι εύκολος ο δρόμος της κομμουνιστικής αντιπολίτευσης;» τόνισε και κατέληξε: «Δεν υπάρχει πιο σκληρός και σκληροτράχηλος και ταυτόχρονα όμορφος δρόμος, γεμάτος θυσίες, από την αντιπολίτευση του ΚΚΕ. Ελάτε αν θέλετε κι εσείς σε αυτή την αντιπολίτευση για να μπορείτε να μιλάτε αύριο για εξουσία. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε στην διακυβέρνηση ούτε στην αντιπολίτευση».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget