Β. Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ για να εφαρμοστεί το μνημόνιο

Τα ψευτοδιλήμματα «μπροστά ή πίσω», «συνεργασίες ή αλαζονικότητα», «αλήθειες ή ψέματα» έθεσε ο Β.  Μεϊμαράκης, επιμένοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, που θα εφαρμόσει «τάχιστα» τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προβλέπει το μνημόνιο.
«Επιθυμούμε μια κυβέρνηση με πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ, θέτοντας ως κεντρικό στόχο τη μετάβαση σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης, που προϋποθέτει την ισοπέδωση κάθε εργατικού - λαϊκού δικαιώματος.
Ο Β. Μεϊμαράκης δήλωσε πως «σαφώς» και θα είναι πρωθυπουργός ο ίδιος εάν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, προσθέτοντας πως «σαφώς» θα απευθυνθεί σε άλλες δυνάμεις εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί τη μετεκλογική συνεργασία. «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει τρεις ομάδες μόλις αναλάβει πρωθυπουργός, «εθνική ομάδα διακυβέρνησης»,  «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» και «ομάδα εθνικού σχεδιασμού», που θα έχουν ως αποστολή τους την εφαρμογή του μνημονίου και άλλων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων πέρα από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, εάν ζητηθεί από την Τρόικα, ενώ προσπάθησε να καταδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για μια τέτοια εξέλιξη. «Εάν αλλάξουν τα δεδομένα, τα οποία δεν γνωρίζω, θα προσαρμοστούμε» ανέφερε. «Αν ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν και άλλες κρυφές δεσμεύσεις θα τις αναδείξουμε, θα τις καταγγείλουμε, αλλά θα πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας», σημείωσε στη συνέχεια. 
Για τις εργασιακές σχέσεις, δήλωσε ότι το νέο μνημόνιο προβλέπει επιπλέον μέτρα όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ για το συνταξιοδοτικό ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget