«Ευρύτερη πολιτική συνεννόηση» ζητάει η Φώφη Γεννηματά

«Ευρύτερη πολιτική συνεννόηση για ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό οδικό χάρτη βημάτων για το επόμενο διάστημα» ζητάει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξη στη «Real News».
Για να γλυκάνει στο λαό τα βάρβαρα μέτρα που μαζί με την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το Ποτάμι ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή, λέει ότι «αυτό που απαιτούμε είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του "πρώτη φορά αριστερού" μνημονίου χωρίς αποτέλεσμα».
Η Φ. Γεννηματά ισχυρίζεται ότι «σε ό,τι μας αφορά δε διεκδικούμε, ούτε καν επιθυμούμε την συμμετοχή μας σε κυβερνητικό σχήμα» και απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας: «Μέχρι η χώρα να "πατήσει" σε ασφαλές και σταθερό έδαφος, δηλαδή να προχωρήσει η εφαρμογή της συμφωνίας και η πρώτη κρίσιμη αξιολόγηση ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι εκλογές».
Προσθέτει μάλιστα ότι «οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς, κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα».
Όπως ο Ευ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξη στην «Καθημερινή» έτσι και αυτή σημειώνει ότι «δεν πιστεύουμε σε ανιστόρητα, πολωτικά και διχαστικά μέτωπα (...) Διεκδικούμε, διαμορφώνουμε και διευρύνουμε αξιόπιστα και δημιουργικά το ζωτικό χώρο ενός Πατριωτικού και Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Προοδευτικού Ρεύματος με αναφορές στο Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Κεντροαριστερά και την Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία».
Τέλος, η Φώφη Γεννηματά απευθύνει «γενικό προσκλητήριο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, προς όλους τους πολίτες, την πολιτική και κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων» λέγοντας ότι «η θέση τους είναι κοντά μας, μαζί μας, στη νέα πορεία που ξεκινήσαμε» και προαναγγέλλοντας ένταση των πρωτοβουλιών «για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας», στο πλαίσιο των γενικότερων διεργασιών για την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget