Στην Αθήνα και πάλι από αύριο η τρόικα για ελέγχους σε υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αθήνα θα βρίσκεται και πάλι από τη Δευτέρα 20 Ιούλη ητρόικα, καθώς με τη συμφωνία που υπέγραψε στις 12 του Ιούλη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έδωσε την έγκρισή της για επιτόπιους ελέγχους από τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Στην πραγματικότητα η εποπτεία από τους εκπροσώπους των δανειστών δεν έχει σταματήσει καθόλου το προηγούμενο διάστημα, μια και η μόνη διαφορά ήταν η μετονομασία της τρόικας σε «Brussels Group» και η μεταφορά των συνεδριάσεών της στις Βρυξέλλες. Πλέον όμως, με τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο, ακόμη και αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της συγκυβέρνησης καταρρέουν.
Έτσι τη Δευτέρα θα καταφτάσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, που θα επισκεφθούν υπουργεία και υπηρεσίες για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα κάνουν και τις εισηγήσεις για τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νέο τριετές πρόγραμμα.
Τα πρόσωπα που συγκροτούν την αντιλαϊκή τριάδα, είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, που τον Μάρτη αντικατέστησε τον Κλάους Μαζούχ στη θέση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας (ΕΚΤ), ο Ρίσι Γκογιάλ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη θέση του Πολ Τόμσεν, ενώ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν θα είναι ο Ντέκλαν Κοστέλο, που αντικατέστησε πέρυσι τον Μάη τον Ματίας Μορς. Μαζί τους θα είναι και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντηθούν με αρκετούς υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget