«Οικονομικά βιώσιμη» συμφωνία για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αναφερόμενος στα αντιλαϊκά παζάρια που γίνονται στις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει πίσω τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσει συντάξεις και μισθούς, να αποφύγει υπερβολικές αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, να επαναφέρει την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις, και να προωθήσει αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο παρά τις διακηρύξεις αυτού του είδους, οι νέες προτάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περιέχουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε σχέση με τα αρχικά, ενώ το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων είναι η εξασφάλιση καλύτερων όρων χρηματοδότησης για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.
«Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα», δήλωσε ο Γιούνκερ, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, και αυτή την ώρα συμμετέχει στη συνάντηση με τους επικεφαλής των «θεσμών», που διοργανώνει ο Γιούνκερ. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget