ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «Νουθεσίες» για ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας

Στο «άνοιγμα» της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα επανέρχεται εκ νέου η Κομισιόν, η οποία ταυτόχρονα συνεχίζει την «έρευνα», προκειμένου να διαπιστώσει το κατά πόσο η προτεινόμενη εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη «SOCAR» είναι συμβατή με τους κανόνες της ΕΕ περί συγχωνεύσεων.
Σε δηλώσεις της, η επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού, Μ. Βεστέγκερ, σημείωσε πως «ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ περιορισμένος». Σε αυτό το πλαίσιο, «υπενθύμισε» την απόφαση της Κομισιόν του 2008, λέγοντας ότι «η ΔΕΗ έχει αποκλειστική πρόσβαση στην εκμετάλλευση λιγνίτη - το φτηνότερο καύσιμο στην Ελλάδα»και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επεκτείνει την πρόσβαση και στους ανταγωνιστές.
Σε σχέση με την έρευνα για την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη «SOCAR», είπε πως είναι «πρόωρη» κάθε εικασία. Η ίδια διευκρίνισε ότι η Κομισιόν έχει αποστείλει ερωτήσεις στην αζέρικη εταιρεία και αναμένει τις «ολοκληρωμένες απαντήσεις», που θα κρίνουν τη συμβατότητα της συμφωνίας εξαγοράς με την αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Από την πλευρά της, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει πλέον να πουλήσει το 49% του ΔΕΣΦΑ στο αζέρικο μονοπώλιο «SOCAR», έναντι του 69% που προγραμματιζόταν αρχικά. Φαίνεται ότι σκέφτονται το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς και σε άλλους «παίχτες», στο πλαίσιο μοιράσματος της «πίτας».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget