Πιστωτικό γεγονός εάν δεν πληρωθεί η ΕΚΤ

Με «πιστωτικό γεγονός» προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός ΟικονομικώνΒόλφανγκ Σόιμπλε σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν αποπληρώσει εγκαίρως την ΕΚΤ.
«Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα», είπε, αναφερόμενος στον Έλληνα ομόλογό του.
Το Σάββατο, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει «πάση θυσία» το ΔΝΤ. Για τα ομόλογα της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι ανήκουν σε «διαφορετική κατηγορία» και θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τους εταίρους.
Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η εκταμίευση των δόσεων θα γίνει το καλοκαίρι, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τους όρους που έχουν συμφωνηθεί. Πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί αυτό, δεν θα καταβληθούν χρήματα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη ρητορική που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. «Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί. Και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν τις συνέπειες», σημείωσε. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget