ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Τις θέσεις του ΚΚΕ για την εκλογή βουλευτών της ομογένειας ανέπτυξε στη Βουλή ο Γ. Γκιόκας (VIDEO)

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ψήφο των ομογενών και την εκλογή βουλευτών της ομογένειας ανέπτυξε ο βουλευτής του Κόμματος, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ψηφίζουν οι ομογενείς για την εκλογή πέντε βουλευτών από τους συνολικά 300 του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Ο Γ. Γκιόκας τόνισε πως θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιοι θα ψηφίζουν. «Αν μιλούσαμε μόνο για όσους φύγανε στο εξωτερικό τα τελευταία οκτώ, δέκα, δεκαπέντε χρόνια, δηλαδή τα χρόνια της κρίσης, κ.λπ., η απάντηση σε αυτό θα ήταν εύκολη. Και θα μπορούσαν να βρεθούν τρόποι για αυτόν τον κόσμο, να έρχεται και στην Ελλάδα να ψηφίζει», σημείωσε. Αν όμως μιλάμε για έναν αριθμό στον οποίο περιλαμβάνονται δεύτερης, τρίτης, τέταρτης γενιάς μετανάστες, «τότε εκεί είναι άλλης φύσης ζήτημα», πρόσθεσε, καθώς τότε υπάρχει ο κίνδυνος ένας κόσμος που έχει χάσει κάθε επαφή με την Ελλάδα να διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς να έχει γνώση ή να είναι έρμαιο διάφορων κέντρων. 
Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε πως το ΚΚΕ μιλάει για αυτοπρόσωπη λύση. «Ούτε επιστολική, ούτε διά αντιπροσώπων. Σε περίπτωση που προχωρήσει μια λύση... ο άλλος θα πηγαίνει στο εκλογικό κέντρο -πρεσβεία θα είναι αυτό, προξενείο, κλπ. Και αυτό δεν μπορεί να απέχει από τον τόπο κατοικίας», είπε ο Γ. Γκιόκας. Παράλληλα αναφέρθηκε σε άλλα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από την κυβερνητική πρόταση. Για παράδειγμα στην Ουγγαρία υπάρχει ελληνική κοινότητα που αποτελείται κυρίως από απογόνους πολιτικών προσφύγων. Όμως στην Ουγγαρία απαγορεύεται η χρήση της λέξης κομμουνιστικό και η χρήση του σφυροδρέπανου, επομένως, «εμείς πώς θα πάμε να κάνουμε πολιτική ενημέρωση σε αυτήν τη χώρα;».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως θα μπορούσε να υπάρχει μια ειδικού χαρακτήρα εκλογική περιφέρεια για τους ομογενείς, όμως «αυτό δεν θα προσμετράται στον εκλογικό συσχετισμό και στο εκλογικό μέτρο των βουλευτικών εκλογών».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Sending and receiving bitcoin errors in Binance
Binance provides users with a feature with which they can buy and sell Bitcoin but on rare occasions users are unable to do it. Is this getting annoying for you? If yes, then get all your issues eradicated by getting in touch with Binance customer support team. They are the ones who have all the knowledge that is needed to rid you of your problems. You can directly get in touch with the team of Binance by dialing Binance helpline number. Call today to avail best in business services.

More Details Jump Here:- https://www.cryptophonesupport.com/exchange/binance/

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget