H αντικομμουνιστική φιέστα της Ευρωπαϊκής Ενωσης tην Τετάρτη στο Ταλίν Εσθονίας

Για μεθαύριο, Τετάρτη 23 Αυγούστου, προετοιμάζονται οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν, με αφορμή την «πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της επίσημης χυδαίας αντικομμουνιστικής πολιτικής της για ανιστόρητη εξίσωση του ναζισμού-φασισμού με τον κομμουνισμό και των ναζιστικών-φασιστικών καθεστώτων με τις σοσιαλιστικές χώρες. Τις εκδηλώσεις αυτές, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, διοργανώνει φέτος η κυβέρνηση της Εσθονίας που ασκεί την προεδρία στην ΕΕ αυτό το εξάμηνο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εσθονικής προεδρίας, το εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το «Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης» της Εσθονίας, διοργανώνει στο Ταλίν φιέστα που θα περιλαμβάνει συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης ή εκπροσώπων των υπουργείων Δικαιοσύνης και ακολούθως «εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού» και «συνέδριο» για την «κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι Εσθονός ευρωβουλευτής και μέλος ταυτόχρονα του ΔΣ της «Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης». Η «Πλατφόρμα» περιλαμβάνει 55 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από 13 κράτη-μέλη της ΕΕ (Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία), συν Ουκρανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Αλβανία, Καναδά και ΗΠΑ, που επισήμως «ασχολούνται με την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα». Η φιέστα θα ολοκληρωθεί με ...εικαστική έκθεση «Ο κομμουνισμός στον καιρό του» («Communism in its Time»).

Αντιπαράθεση - ξέπλυμα της ΕΕ με χυδαίο αντικομμουνισμό

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αρνήθηκε να συμμετάσχει στη φιέστα, μιλώντας, σε επιστολή του προς την εσθονική προεδρία, για προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού και του ναζισμού και σημειώνοντας ότι αυτό «αντίκειται στις αξίες της ΕΕ»(!). Από την άλλη, σαν σε μοιρασμένους ρόλους, ο Δ. Καμμένος, των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, αναπαρήγαγε σε προσωπικό του ιστολόγιο πλευρές του πιο χυδαίου και πρωτόγονου αντικομμουνισμού, αναμασώντας τη βρώμικη προπαγάνδα περί «σοβιετικής κατοχής» της Εσθονίας και χαρακτηρίζοντας «κομπλεξική» τη μη αναγνώριση του «ολοκληρωτισμού των κομμουνιστικών καθεστώτων».
Η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να «στολίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ με «προοδευτικά» χαρακτηριστικά που δεν έχει και έριξε την αντικομμουνιστική της χολή, αναπαράγοντας με τη σειρά της την άθλια θεωρία της εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό. Τόνισε δε, ότι η μη συμμετοχή της Ελλάδας στο εν λόγω «Διεθνές Συνέδριο» «προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας...».
Στη συζήτηση προφανώς έτρεξε να παρέμβει και η ναζιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», που δηλώνει την ικανοποίησή της για τις αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, αλλά και τη ΝΔ, με αφορμή τη στάση της τελευταίας το 2006, όταν απέρριπτε την καταδίκη των «κομμουνιστικών εγκλημάτων».
Το δε Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν αναγνωρίζει «ιστορικά εγκλήματα»...
Τέλος, ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυ. Βενιζέλος, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρεται στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου του Απρίλη του 2009 , σημειώνοντας ότι η φιέστα διοργανώνεται σύμφωνα με αυτό και μέμφεται τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι η αιτιολογία που επικαλείται για να μη συμμετάσχει στην αντικομμουνιστική εκδήλωση «έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την αιτιολογία του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Επίσημη πολιτκή της ΕΕ

Θυμίζουμε ότι στις 2/4/2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο ανακηρύσσει την 23η Αυγούστου ως πανευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης «για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. είχαν φροντίσει να μη συμμετέχουν καν στη διαδικασία, ενώ η ΝΔ «απείχε». Το ΚΚΕ καταψήφισε και καταδίκασε απερίφραστα το ψήφισμα και την αντικομμουνιστική υστερία. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε μεν, φρόντισε όμως με γενικόλογες αναφορές του να αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε αντιδραστικούς συνειρμούς. Έκτοτε τέτοιες «εκδηλώσεις μνήμης» γίνονται κάθε χρόνο, ενώ γενικεύονται τα «προγράμματα» σε δήμους, σχολεία, πανεπιστήμια και κάθε λογής ιδρύματα, που με τον πακτωλό χρημάτων της ΕΕ επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία στα μέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία, την προοπτική των λαών, «ξεπλένοντας» ταυτόχρονα το ναζισμό και βέβαια τον ίδιο τον καπιταλισμό, αυθεντικό «παιδί» του οποίου είναι και ο ναζισμός.
Η Εσθονία, όπως και συνολικά οι χώρες της Βαλτικής, όπου απαγορεύεται ή περιορίζεται η δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια ξεπλύματος του ναζισμού, με τις ευλογίες πάντα της ΕΕ. Στη χώρα αυτή έχει ανεγερθεί μνημείο για τους ναζί, με πρωτοβουλία του «Συνδέσμου των αγωνιστών για την ελευθερία», όπως ονομάζεται ο σύλλογος των Εσθονών που υπηρέτησαν στη χιτλερική 20η μεραρχία Waffen SS (1η Εσθονική). 
Επίσης, η  22α Σεπτέμβρημέρα που απελευθερώθηκε το Ταλίν από τον Κόκκινο Στρατό, έχει ανακηρυχτεί ως «μέρα πένθους» και απαγορεύονται οι «ανάρμοστες εκδηλώσεις», που σημαίνει «σιωπή διά ροπάλου» σε όποιον θελήσει να τιμήσει την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί, όπως γινόταν παλιότερα στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη-απελευθερωτή.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget