ΓΡ. ΛΙΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 Σε συναγερμό οι λαοί απέναντι στις πολύ χειρότερες εξελίξεις που προδιαγράφονται στην ευρύτερη περιοχή (VIDEO)

Για να ερμηνεύσουμε τις σημερινές εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, θα πρέπει να δούμε όλη την πορεία του, το γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου, τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το ρόλο που διεκδικεί στα σχέδια αυτά η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή της ΕΡΤ1.
Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση, για λογαριασμό της ελληνικής τάξης, συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς, εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιδιώκοντας οφέλη για το εγχώριο κεφάλαιο, όπως από τη συμμετοχή του στα κέρδη από την εξόρυξη υδρογονανθράκων από μονοπωλιακούς ομίλους. Όλα τα παραπάνω, τόνισε, «φωτογραφίζουν» πολύ χειρότερες εξελίξεις την επόμενη μέρα, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και οι λαοί θα πρέπει να είναι σε συναγερμό.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις προωθούμενες κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στα Πανεπιστήμια, ο Γρ. Λιονής επισήμανε ότι πέρα από επιμέρους πλευρές με τις οποίες «ντύνονται» αυτές οι μεταρρυθμίσεις, το θέμα είναι η ουσία τους, το γεγονός ότι υπηρετούν την ακόμα στενότερη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αγοράς, τις ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget