Διαμαρτυρία συμβασιούχων των ΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Συνθήματα κατά των απολύσεων φωνάζουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου συμβασιούχοι των ΟΤΑ που πραγματοποιούν κινητοποίηση διαμαρτυρίας και απαιτούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
Δυνάμεις της Αστυνομίας τους επιτέθηκαν όταν προσπάθησαν να ανοίξουν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.
 «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» και «Δέκα χιλιάδες απολύσεις μποναμάς του ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις» είναι κάποια από τα συνθήματα που φωνάζουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν ταξικά συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων στους ΟΤΑ.
Το πανό που επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας και που στην κυριολεξία άρπαξαν οι αστυνομικές δυνάμεις ανέγραφε «Άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».
«Φοβούνται ακόμη και αυτό το πανό. Δεν θέλουν να βλέπουν ούτε το σύνθημα με το αίτημα», σημείωσε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, συμβασιούχοι περιέγραψαν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Χαρακτηριστικά συμβασιούχος από το Δήμο Ζωγράφου σημείωσε: «Να τελειώνουν τα ημίμετρα. 2,5 χρόνια κοροϊδίας. Είμαι στη δουλειά από το 2015. Είμαστε εργαζόμενοι σε ομηρία. Αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας». Ενώ ένας συμβασιούχος, μέλος της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων, τόνισε: «Μας πετάει έξω. Είμαι 52 ετών. Θα αφήσει πολλούς συμβασιούχους απ' έξω η νομοθετική ρύθμιση. Στην οικογένειά μου, πέρα από το δικό μου εισόδημα, δεν υπάρχει κανένα άλλο»(Δείτε εδώ το video).

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget