ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ Παζάρια και συμβιβασμοί με προαπαιτούμενο τη συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης

Την πεποίθησή του θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 15ης Ιούνη εξέφρασε αξιωματούχος του ΔΝΤ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, καθώς μαίνονται τα αντιλαϊκά παζάρια για το χρέος, τα οποία έχουν ως προαπαιτούμενο τη συνέχιση των σκληρών μέτρων για ολόκληρες δεκαετίες. 
Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, υποστήριξε ότι οι επικείμενες πληρωμές ομολόγων του Ιούλη θα υποχρεώσουν να επιτευχθεί μία συμφωνία.
«Κάποιος χρειάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες λόγω πίεσης χρόνου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε στο CNBC: «Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια συμφωνία στις 15 Ιουνίου».

Δεν αποκλείεται νέο μνημόνιο

Σύμφωνα με το CNBC, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «θα χρειαστούν 20 χρόνια για να διορθωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα».
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι αρκετοί οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στο μέλλον. «Ως οικονομολόγος θα συμφωνήσω, αλλά ως αξιωματούχος του ΔΝΤ δεν μπορώ, δεν μπορούμε να πάμε στο συμβούλιό μας και να πούμε ότι δουλεύουμε σε ένα πρόγραμμα, και ότι θα υπάρξει και άλλο στο μέλλον», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ. «Το συμβούλιο θα πει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην έχουμε άλλο ένα πρόγραμμα στο μέλλον», πρόσθεσε.
Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι εάν υπήρχε ένας «Έλληνας Μακρόν», το ΔΝΤ θα συμφωνούσε να μπει στο πρόγραμμα αμέσως.

Παζάρια στις πλάτες του λαού

«Εμείς θα συνεισφέρουμε με εποικοδομητικό τρόπο στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ισχυρίστηκε πως «σ’ όλους επικρατεί μία θετική διάθεση», παραπέμποντας, μεταξύ άλλων, στη δήλωση του Γερούν Ντέισελμπλουμ ότι «μία λύση είναι πολύ κοντά», αλλά και στη χθεσινή εκτίμηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι «στο επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί συμφωνία». 
Ερωτηθείς για τις διαφορές μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το ελληνικό κρατικό χρέος, απέφυγε να απαντήσει, επικαλούμενος το γεγονός ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget