ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ Για να ζήσει καλύτερα ο λαός πρέπει να γκρεμίσει τα κάστρα του κεφαλαίου (VIDEO)

Ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να βγει στο προσκήνιο, έχει τη δυνατότητα να ζήσει καλύτερα, εάν πραγματικά συγκρουστεί με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών, της ΕΕ, εάν γκρεμίσει τα κάστρα τους και πάρει στα χέρια του την οικονομία. Αυτό επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 προς Πέμπτη 23 Μάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA». 
Όπως σημείωσε, ζούμε μια άγρια προπαγάνδα για «σκληρές διαπραγματεύσεις», αλλά στην ουσία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει. Περιμένουμε τα καινούργια μέτρα που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, θα είναι επώδυνα, θα ισοπεδώσουν συντάξεις και δικαιώματα της εργατικής τάξης για λογαριασμό του κεφαλαίου. Μια χαρά τα πάει η κυβέρνηση με το κεφάλαιο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης, προσθέτοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης σημαίνει ότι η θέση του λαού, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, δηλαδή αυτών που παράγουν τον πλούτο, θα χειροτερέψει.
Ζούμε σε ένα σύστημα, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, που τα κέρδη του προϋποθέτουν τη βαρβαρότητα, υπογράμμισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και φέρνοντας το παράδειγμα με την κατάσταση των συντάξεων, ανέφερε ότι χωρίς να ληφθούν τα νέα μέτρα, οι συντάξεις με την εφαρμογή των νόμων που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, αλλά και του νόμου 4387 (Κατρούγκαλου) που ψήφισε η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα γίνουν προνοιακά βοηθήματα.
Το ερώτημα που τίθεται, τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, είναι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα; Μπορούμε. Τι μπαίνει όμως εμπόδιο σ' αυτό; Αν η οικονομία, συνέχισε, δεν δουλέψει και δεν έχει το αποτέλεσμα για εκείνον που παράγει αυτή την οικονομία πώς να ζήσει καλύτερα; Όταν του παίρνουν από την τσέπη το μόχθο του για να τον δώσουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πώς να ζήσει καλύτερα, αναρωτήθηκε καταλήγοντας, ο Δ. Κουμπούρης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget