ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Απόλυτα δεσμευμένος» στα αντιλαϊκά μέτρα

Με διαβεβαιώσεις για την αφοσίωσή του στην προώθηση μέτρων υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών, συνόδευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίαση των βασικών αξόνων του σχεδίου της ΝΔ για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας τόσο στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και σε εκπροσώπους γερμανικών επιχειρήσεων.
Με τον Β. Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε για περισσότερο από μία ώρα στο Βερολίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε διεξοδική παρουσίαση με αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ, που κινείται σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος σχετίζεται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που επενδύουν στην Ελλάδα μέσω της μείωσης των φόρων και του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο δεύτερος περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές των κρατικών δαπανών, κυρίως των κοινωνικών κονδυλίων και ο τρίτος αναφέρεται στην προώθηση μεταρρυθμίσεων για το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων με βάση και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει μετά την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων να συμφωνηθεί με τους δανειστές μείωση του στόχου από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ, προκειμένου το 1% να εξοικονομηθεί υπέρ των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων είτε ως ρευστό είτε ως φορολογικά προνόμια. Ανάλογη θέση έχει εκφράσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Επιδίωξη πάντως του Κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο δεν ήταν μόνο η παρουσίαση του προγράμματός του, αλλά και η ανάδειξη αφοσίωσης της ΝΔ στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών επενδυτών.
Στο γεύμα εργασίας που είχε στο «Ίδρυμα Αντενάουερ» με δεκάδες εκπρόσωπους των μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων της Γερμανίας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια. Ισχυρίστηκε ότι θα έχει τη στήριξη ή την ανοχή του λαϊκού παράγοντα καθώς μετά από εφτά χρόνια κρίσης είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, έχοντας καταλάβει πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget