Κάνουν το μαύρο άσπρο!!!

Διαβάστε προσεκτικά τη δήλωση Κατρούγκαλου, όπως την παρουσιάζει η διαδικτυακή σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, το «left.gr»: «Τους άξονες της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου όρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, πριν από λίγο, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους. Πρόκειται, όπως είπε, για τρία επίπεδα πάνω στα οποία θα δομηθεί η διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά, που είναι η ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και τα δύο ζητήματα που θέτουν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, δηλαδή ο νόμος για τη συνδικαλιστική δράση και ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις».
Δηλαδή, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ότι παλεύει δήθεν για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ την ίδια ώρα αυτό που συμβαίνει - και το ομολογεί - είναι ότι ήδη κουβεντιάζει το πώς θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η συνδικαλιστική δράση και το πώς θα γίνουν απόλυτα ελεύθερες οι ομαδικές απολύσεις. Και είναι τόσο απόλυτα σε βάρος της εργατικής τάξης το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται η σχετική κουβέντα, που η κυβέρνηση δεν τολμά να μιλήσει καν για επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων. Ο υπουργός μιλά για επαναφορά «συλλογικής διαπραγμάτευσης», κουβέντα να γίνεται, δηλαδή, κι αν προκύψει και καμιά Σύμβαση καλώς.
Γίνεται προφανές πόσο δίκιο είχε κι έχει το ΠΑΜΕ, που λίγες μέρες πριν σημείωνε πως η μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης.
Και στην κορφή κανέλα...

Σε άλλο επίπεδο πήγε, χτες, με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Τριγάζης, μέλος της ΚΕ του κυβερνητικού κόμματος, τις αυταπάτες που καλλιέργησε τις προάλλες στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο πρωθυπουργός: Οτι, δηλαδή, η ΕΕ, η ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, όχι μόνο μπορεί να αλλάξει «από μέσα», αλλά και ότι μπορεί τάχα να εγγυηθεί τα εργατικά δικαιώματα. Και όλα αυτά, μάλιστα, με τη βοήθεια της βρώμικης σοσιαλδημοκρατίας και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού! Να τι έγραψε: «Δεδομένου όμως ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν έχουν κατοχυρωθεί, απαιτείται η κοινή δράση των συνδικάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη. Ως αριστερός, θέλω να νικήσει το "Remain", διότι στη μάχη για την άλλη Ευρώπη χρειαζόμαστε τα βρετανικά συνδικάτα και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν»! Οπως λέμε ...και στην κορφή κανέλα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget