Προσπαθούν να συσκοτίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους

Μπόλικο «κουρνιαχτό» σηκώνουν τις τελευταίες μέρες μία σειρά στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εκφράζοντας «διαφωνίες» για ορισμένα μέτρα είτε υπερασπιζόμενοι τα αντιλαϊκά πακέτα, προκειμένου να συγκαλύψουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ταξικά προσανατολισμένη υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του.
Μετά το θέμα που προέκυψε με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, όπου ο υπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασαν ενστάσεις για ένα μέτρο που λίγες μέρες πριν είχαν ψηφίσει, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση «γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους και αυτό ακριβώς κάνει».
Ο Γ. Κυρίτσης διατύπωσε την παραπάνω άποψη με άρθρο του στην «Αυγή» της Πέμπτης για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση «διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων», τη στιγμή που η πραγματικότητα των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων βρίσκεται σε σύγκρουση με αυτή την άποψη, αλλά προφανώς ...τόσο το χειρότερο γι' αυτήν!
Σήμερα, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΙ» επανήλθε υποστηρίζοντας πως «εννοούσα τα ευπορότερα στρώματα, τις κατά τεκμήριο εύπορες κοινωνικές ομάδες, που έδωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στις δυνάμεις του "Ναι" στο δημοψήφισμα και τα χαμηλότερα ποσοστά στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Στο «παιχνίδι» και οι ΑΝΕΛ 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, εξέφρασε την αντίθεση του με αυτές τις δηλώσεις. «Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως», ανέφερε. «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε "Ναι" είτε "Όχι", δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Όμως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει το «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων» και τα 99 χρόνια υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας, είχε υποστηρίξει ότι «αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν θα αντέξουμε 99 χρόνια αποκρατικοποιήσεων;». Σήμερα επανήλθε υποστηρίζοντας ότι «η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια». 

Τροφοδοτούν το αποπροσανατολιστικό κλίμα

Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν την «πάσα» για να δημιουργήσουν μια εστία αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και να κρύψουν ότι όλοι μαζί βρίσκονται στην ίδια ακριβώς όχθη για λογαριασμό του κεφαλαίου.
«Είτε ψήφισαν "Ναι" είτε ψήφισαν 'Όχι", όλοι οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα Τσίπρα», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για στρατηγική μίσους και διχασμού.
Σε ανάλογο ύφος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, ισχυρίστηκε οτι η κυβέρνηση καλλιεργεί «εμφυλιοπολεμικόκλίμα».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget