Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τα νομοσχέδια για Ασφαλιστικό και Φορολογικό

Τα νομοσχέδια για τις συντάξεις και το φόρο εισοδήματος που ενσωματώνουν την προσέγγιση θεσμών – κυβέρνησης για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα στη βουλή.
Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας αναφέρθηκε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου με στόχο να υπάρξει οριστική συμφωνία στις 22 του μήνα για την αξιολόγηση και σίγουρα πριν το έκτακτο Γιουρογκρούπ που ενδεχομένως θα γίνει στις 25 – 26 Απριλίου. 
Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο τα νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του μήνα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τροποποιήσεις στο περιεχόμενό τους ανάλογα και με την πορεία των διαπραγματεύσεων.  
Για το φορολογικό ο υπουργός οικονομικών ισχυρίστηκε ότι έχει "προοδευτικό" χαρακτήρα την ώρα που μειώνει το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ από 9.500 που είναι σήμερα, επιβαρύνοντας παραπέρα τους χαμηλόμισθους και τα λαϊκά στρώματα. Οπως είπε η έκπτωση φόρου, από τα 2.100 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί στα 2.000 ευρώ και θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ εισοδήματος.
Ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό καλύπτονται οι μνημονιακοί στόχοι. Μεταξύ άλλων προβλέπει εθνική σύνταξη - ουσιαστικά επίδομα φτώχειας - στα 384 ευρώ ενώ προκειμένου να χρυσώσει το χάπι των αντιλαϊκών μέτρων επικαλέστηκε το δικαιότερο τρόπο(!) με τον οποίο θα μοιραστεί η μικρότερη - όπως ομολόγησε - συνταξιοδοτική πίτα. 
Επιχειρώντας να αποκρύψει τη σφαγή των συντάξεων μέσω της μείωσης των επικουρικών, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων μέχρι το 2018» ενώ χαρακτήρισε εντελώς ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να σωθούν οι συντάξεις, την ώρα πάντως που αυτό προβλέπεται ξεκάθαρα στο 3ο μνημόνιο που έχει ήδη ψηφιστεί.
Έκανε λόγο για ίδια εφαρμογή όμοιων κανόνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι «τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα».
Ο Γ. Σταθάκης αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τια κόκκινα δάνεια, επισήμανε ότι αυτές θα έχουν καταλήξει με βάση το χρονοδιάγραμμα έως τις 22 του μήνα.
Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, είπε ότι υπάρχουν πολλά επιμέρους ζητήματα, στα οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, «έχει γίνει σημαντική πρόοδος και είμαστε πολύ κοντά».
Αναφερόμενος στα συνδεμένα με την πρώτη κατοικία δάνεια, στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί κάποια λύση για την ύπαρξη ενός μεταβατικού διαστήματος. Όπως είπε, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή νομικό πλαίσιο για την πώληση των κόκκινων δανείων.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget