Άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες (VIDEO)




Την καταδίκη του ΚΚΕ και την αλληλεγγύη του στο λαό του Βελγίου για τις τρομοκρατικές ενέργειες που εκδηλώθηκαν στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει δύο κοινοτικές οδηγίες στην ελληνική νομοθεσία για το Χρηματιστήριο και τις τράπεζες. 
Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπενθυμίζοντας ότι στη δημιουργία των τζιχαντιστικών οργανώσεων σημαντικός ήταν ο ρόλος των ΗΠΑ, επισήμανε ότι τέτοιου είδους ενέργειες χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών, αλλά και για νέα μέτρα κρατικής τρομοκρατίας -στο όνομα της αντιμετώπισης τρομοκρατών- απέναντι στους λαούς και τους εργαζόμενους της ΕΕ.
Οι εξελίξεις αυτές, σημείωσε, διαμορφώνουν ακόμα χειρότερες προϋποθέσεις και συνθήκες για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον τόπο μας, κάτω από το πρίσμα και των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που σηματοδότησαν το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων, την άρνηση από την πλευρά της ΕΕ -με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης- για την εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων.
Ο Ν. Καραθανασόπουλος προειδοποίησε ότι αυτές οι αποφάσεις θα αυξήσουν τις μεταναστευτικές ροές και θα ενισχύσουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα, ενώ αναβαθμίζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή που συμμετέχει στον ανταγωνισμό Τουρκίας - Συρίας με σοβαρές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Κατήγγειλε, επίσης, τη συνευθύνη και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων που έβαλαν την υπογραφή τους σε κοινό κείμενο με τη συγκυβέρνηση μετά το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θεωρώντας ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι παράγοντες επίλυσης του Προσφυγικού, την ώρα που αυτοί οι δύο ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, στην πραγματικότητα είναι παράγοντες επιδείνωσης του προβλήματος.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι η συζήτηση έγινε αφορμή για μία ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, την ώρα πάντως που η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική που εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, συνέχισε, είναι τα βάρη διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης να συνεχίσουν να τα πληρώνουν λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου. Επίσης, η κυβέρνηση έχει στόχο την προώθηση μέτρων που θα θωρακίσουν και θα καταστήσουν ευνοϊκό το περιβάλλον για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget