ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Αθωώνει τα εγκλήματα της σοσιαλδημοκρατίας - Αναζητά συμμάχους για το ελληνικό κεφάλαιο

Να «ξεπλύνει» την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία και να διατηρήσει «ζωντανές» τις αυταπάτες για το χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, προσπάθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Παρίσι όπου συμμετείχε σε συνάντηση σοσιαλδημοκρατών ηγετών, που διοργάνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Αναφερόμενος στην «παράλληλη κρίση», οικονομική και προσφυγική, που βιώνει η Ευρώπη, δήλωσε ότι «αναδεικνύουν με έντονο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση».
«Η Ελλάδα επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις, συνεπώς μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη», ανέφερε στη δήλωσή του, αποσιωπώντας ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ αφορούν περισσότερο τα συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων του κεφαλαίου.
Θέλοντας να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές χαρακτήρισε «καταλύτη του ευρωσκεπτικισμού» το νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, αντιπαρατάσσοντας απέναντί τους τις «προοδευτικές δυνάμεις», στις οποίες συγκαταλέγει και τη σοσιαλδημοκρατία, που βαρύνεται με εγκλήματα κατά των λαών, και οι οποίες «προοδευτικές δυνάμεις» κατά τα λεγόμενά του οφείλουν να αναδείξουν την ανάγκη «να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες» της ΕΕ, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
«Το χειρότερο για την Ευρώπη είναι να συνεχιστεί η ανοχή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα», είπε στην τοποθέτησή του, προτρέποντας τις «προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν σε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο». Ωστόσο, στην ομιλία του από τη μία επέκρινε τη λιτότητα και από την άλλη υπεραμύνθηκε όλου του αντιλαϊκού οπλοστασίου της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι ο καυγάς γίνεται για τη στήριξη του κεφαλαίου. «Χρειαζόμαστε κοινά δημοσιονομικά εργαλεία, αλλά και κοινούς φορολογικούς κανόνες, τραπεζική ένωση, αλλά και πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων», σημείωσε, αποσιωπώντας ότι όλα αυτά συμβαδίζουν με τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ. 
Φτάνοντας στο «ψητό» της υπόθεσης ζήτησε ένα «έκτακτο επενδυτικό πακέτο ιδίως για τις χώρες του Νότου, που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας» προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς τους ομίλους και την επάνοδο στην καπιταλιστική ανάκαμψη.
Για το ελληνικό πρόγραμμα υποστήριξε ότι κάποιοι επιμένουν να ζητάνε εν όψει της πρώτης αξιολόγησης, περισσότερα από όσα προβλέπει η Συμφωνία. «Ξεκαθαρίζω ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από όσα προβλέπει η Συμφωνία του Ιούλη», ανέφερε, λες και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου δεν αρκούν για να δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό.
Στο Προσφυγικό εντόπισε το πρόβλημα στην «ηγεμονία των ακροδεξιών ιδεών» και όχι στις ίδιες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης ζήτησε να εφαρμοστεί η επανεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από τηνΤουρκία.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget