Διαφαίνονται διεργασίες και σε «δεξιά» - «κεντροδεξιά»

Οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, που ήρθαν πιο καθαρά στην επιφάνεια με αφορμή το «θέμα Μουζάλα», φαίνεται να ακουμπάνε και το χώρο στα «δεξιά» και «κεντροδεξιά» του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Συγκεκριμένα, στη ΝΔ, η διαγραφή του Φ. Κρανιδιώτη (για τη δήλωσή του «Βρε τον Μουζάλα. Το αμόλησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση (...) Εξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα»), παρουσιάζεται από αστικά ΜΜΕ ως μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν θα ανεχτεί «ακραίες» δηλώσεις και ενέργειες που «προσβάλλουν» την παράταξη και δίνουν το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αναφορές περί «ακροδεξιάς». Αναφέρεται, επίσης, ότι η διαγραφή Κρανιδιώτη εξυπηρετεί τη στρατηγική Μητσοτάκη για «στροφή προς το κέντρο» και διεύρυνση της απήχησης της ΝΔ σε στελέχη του χώρου.
Βέβαια, δημοσίευμα του «Βήματος» που επισημαίνει τα παραπάνω, αναφέρει ταυτόχρονα ότι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως «καραμανλικοί», ήθελαν να υπάρξει από το κόμμα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, επανάληψη ουσιαστικά της θέσης τους για την ονομασία της ΠΓΔΜ, πέρα από επικρίσεις για όσα είπε ο Γ. Μουζάλας. Επίσης, σχολιάζεται το ότι 18 βουλευτές (μεταξύ αυτών και ο Κ. Αχ. Καραμανλής) που εκλέγονται στη Μακεδονία, εξέδωσαν ανακοίνωση για το ζήτημα των δηλώσεων Μουζάλα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.
«Ανάγκη για εθνική φιλελεύθερη δεξιά»
Την ίδια ώρα, η διαδικτυακή απάντηση του ίδιου του Φ. Κρανιδιώτηστη διαγραφή του παραπέμπει από μόνη της σε διεργασίες στο χώρο «δεξιά της ΝΔ».
Αφού πρώτα μιλά για μια δεξιά «ενοχική, σκυφτή και φοβισμένη, ένα μπλε θολό Ποτάμι», συνεχίζει εκτιμώντας: «Οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες που δεν θα ξεπεράσουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ορντινάντσα του. Θα ξεπεράσουν και τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, που νομίζει πως με ρετάλια του Σταύρου και ανακύκλωση σημιτανθρώπων, θα φτιάξει "κεντρώο" κόμμα και κάνοντας την πάπια ή ψιθυρίζοντας την κριτική, θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Και συμπληρώνει: «Ποτέ η ηγεσία της ΝΔ δεν βρισκόταν σε μεγαλύτερη αναντιστοιχία με τη βάση των απλών ανθρώπων, που πιστεύουν στο Εθνος και στην Πατρίδα, είναι συντηρητικοί κοινωνικά, διότι θέλουν τάξη, ασφάλεια, κοινωνική συνοχή αλλά και οικονομικά φιλελεύθεροι, διότι μόνο ο οικονομικός φιλελευθερισμός παράγει πλούτο».
Μπαίνοντας στο «ψητό», αναφέρει ότι «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη δεξιά, που θα μπορεί να εκφράσει όχι μόνο τον αληθινό κόσμο των εθνικών αστικών αξιών, αλλά και τις στρατιές των προλεταριοποιημένων πολιτών. Διότι απλούστατα τα νούμερα δεν βγαίνουν, ακόμη κι αν αθροίσεις όλους τους εναπομείναντες ανακυκλωμένους ΠΑΣΟΚους, τα φευγάτα παραποτάμια μπακακάκια του Σταύρου κι όσους είναι ή νομίζουν πως είναι αστοί».
«Βορειοανατολικός προσανατολισμός»...
Να καταγραφούν και οι δηλώσεις εδώ του Κυρ. Βελόπουλου(παλαιότερα βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη), χτες στον «ΣΚΑΪ», ότι έχει «πληροφορίες» πως ετοιμάζεται κόμμα με «βορειοανατολικό προσανατολισμό» (βλ. Ρωσία) και με αναφορές στην «ορθοδοξία».

Πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται να εκπέμψει εδώ και κανάλι ρωσικό, ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από Ρωσία να υποστηριχτούν τέτοιες κινήσεις και ότι αναμένεται φέτος επίσκεψη του Πούτιν στο Αγιο Ορος, όπου θα πάνε να τον... τιμήσουν διάφοροι αστοί του τέτοιου κλίματος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget