ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Απάντηση στα ψεύδη του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα

Ανακοίνωση - απάντηση στον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα, που κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «(...) στην Πάτρα, για παράδειγμα, ο δήμαρχος είναι αριστερός και πάρα ταύτα βγήκε και είπε ότι εμείς εδώ δεν τους δεχόμαστε, θα τους δώσουμε δυο κουβέρτες, θα τους δώσουμε και λίγο φαΐ, και θα τους στείλουμε στην Ειδομένη (...)», εξέδωσε ο Δήμος Πάτρας.
Οπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «το ότι ψεύδεται ο κ. Φωτήλας είναι το λιγότερο που μπορούμε να του καταλογίσουμε! Είναι γνωστή και κρυστάλλινη η θέση του Δήμου Πατρέων, που αποτελεί και απόφαση πρόσφατα του Δημοτικού Συμβουλίου μας και στην οποία σας παραπέμπουμε. Ο εν λόγω βουλευτής γνωρίζει καλά τις θέσεις μας. Ισως έχει πληροφορηθεί και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει ο δήμος και ο λαός της Πάτρας σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διαχρονικά υποδαυλίζουν και ξεδιπλώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ, ακρογωνιαίοι πυλώνες "της εθνικής γραμμής", την οποία και υποστηρίζει. Σαν βουλευτής της ''εθνικής γραμμής" για το Προσφυγικό προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο».
Στη συνέχεια, ο δήμος ξαναδίνει στη δημοσιότητα μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα, που αποδεικνύει τους ψευδείς ισχυρισμούς του Ι. Φωτήλα. Το απόσπασμα της απόφασης έχει ως εξής: «(...) Η θέση μας εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ανοιχτών και δημόσιων, προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτές τις δράσεις να μην υπάρχει καμία εμπλοκή ΜΚΟ, που και ο ρόλος μερικών είναι τουλάχιστον ύποπτος. Δημιουργεί ερωτηματικά το τελεσίγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ζητά από τους δήμους να καταγράψουν και να αποστείλουν τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους.
Σε αυτά τα κέντρα, να παρέχονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑμεΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων (...)
Για τον σκοπό της προσωρινής φιλοξενίας μπορούν να αξιοποιηθούν και να μετασκευαστούν υποδομές του κράτους, του δημοσίου, του υπουργείου Αμύνης και άλλων οργανισμών, όπως π.χ. αχρησιμοποίητα κτίρια του Δημοσίου, ξενοδοχεία, ανενεργά στρατόπεδα, κατασκηνώσεις που δεν χρησιμοποιούνται, με κριτήριο πάντα την ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Με έναν τέτοιο προσανατολισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει χώρος προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή μας, ώστε να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε ανθρώπινες συνθήκες και να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια (...)».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget