Β. Λεβέντης: Ο λαγός του συστήματος χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών


Ωμό αντικομμουνισμό επιστράτευσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, προκειμένου, σε ρόλο λαγού, να εκφράσει τους μύχιους πόθους του κεφαλαίου και της ΕΕ,  παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για τα δίκαια αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Επιτέθηκε στους αγρότες λέγοντας ότι είναι «αντικοινωνική συμπεριφορά» το κλείσιμο των δρόμων και ότι «δεν είναι ευπρεπές η μια κοινωνική ομάδα να στρέφεται κατά της άλλης», αναπαράγοντας και ενισχύοντας επί της ουσίας το δηλητήριο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Δείχνοντας την εχθρότητά του συνολικά στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, μια ημέρα μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, έκανε λόγο για την «αναγκαιότητα ενός γόνιμου διαλόγου» ώστε η απεργία να είναι το «έσχατο δικαίωμα που σπανιότατα πρέπει να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι». Το μόνο που βρήκε να ψελλίσει κατά της κυβέρνησης ήταν ότι δεν πρέπει και αυτή να αυθαιρετεί. Συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας, της απογοήτευσης και της υποταγής σε όφελος της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και κρυπτόμενος πίσω από το εκλογικό σύστημα και τους συσχετισμούς του Κοινοβουλίου, είπε ότι «ούτε οι αγρότες θα πετύχουν τίποτε» και ότι «όλη η κοινωνία ματαιοπονεί».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταφύγει στον αντικομμουνισμό, λοιδορώντας και συκοφαντώντας την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, αναρωτώμενος δήθεν «πώς είναι δυνατόν το ΚΚΕ να μην έχει καταλάβει ότι ο κομμουνισμός έπεσε και ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που κομμουνιστικό κόμμα ζει στην εποχή του Στάλιν;». Τέλος, συμβάλλοντας στην αποπροσανατολιστική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού σε όφελος της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία μιας ισχυρής οικουμενικής κυβέρνησης η οποία «μπορεί να πείσει την ΕΕ να χαλαρώσει τα μέτρα, να πέσουν τα λεφτά μέσα στην Ελλάδα», εννοώντας στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων και «να προσελκυσθούν επενδύσεις», αποκρύπτοντας βέβαια ότι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι μεταξύ άλλων το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget