ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συμβασιούχους στις Κοινωνικές Δομές

Την κοροϊδία που συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους σε Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, στηλιτεύει η δημοτική αρχή Πάτρας, με χτεσινή της ανακοίνωση.
Οπως τονίζεται στο κείμενο, «την περασμένη Δευτέρα, ο αντιδήμαρχος Υγείας - Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας, μαζί με εργαζόμενους του Δήμου μας σε Κοινωνικές Δομές πήγαν στην Αθήνα, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το υπουργείο, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το τι θα γίνει αφού λήξει η σύμβαση των εργαζομένων, για την απλήρωτη εργασία τους εδώ και 5 μήνες».
Υπογραμμίζεται, μάλιστα, πως λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή τους, το υπουργείο ακυρώνει το ραντεβού, στήνοντας εργαζόμενους που είχαν φτάσει από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να τους δεχτούν, η δε υπουργός Θ. Φωτίου τους δέχεται το απόγευμα για να τους πει ότι η περιπλάνησή τους θα συνεχιστεί! Χαρακτηριστικά, τους δήλωσε πως «σε 15 μέρες θα πληρωθούν τους 3 από τους 5 μήνες που τους χρωστάνε!».
Για το τι θα γίνει μετά το τέλος της σύμβασής τους που λήγει τέλη Ιουνίου, «η απάντηση είναι πως θα ξαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα μέσω του νέου ΕΣΠΑ, με καινούριους υπαλλήλους, λέγοντας στους σημερινούς, πως θα έχουν παραπάνω μόρια για αυτές τις θέσεις!».
Επισημαίνεται έτσι, πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στην ανεργία εργαζόμενους που στηρίζουν όλο το προηγούμενο διάστημα ευαίσθητες δομές του Δήμου (συσσίτια, τράπεζα τροφίμων). Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για εργαζόμενους σε Κοινωνικές Δομές των Δήμων μέσω ΜΚΟ, με πενιχρούς μισθούς, στον Δήμο μας αφορά 18 εργαζόμενους. Σε συνδυασμό με τη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων από το κράτος και την απαγόρευση των προσλήψεων θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία ευαίσθητων δομών, ιδίως σήμερα που με την πολιτική που ακολουθείται από την ίδια κυβέρνηση οι άνθρωποι που χρήζουν τέτοιων παροχών συνεχώς αυξάνονται. Ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου ευαίσθητες κοινωνικές δομές, να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη, χωρίς ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ».

  • Σε ευρεία σύσκεψη καλεί ο Δήμος τους φορείς της πόλης και τα συλλογικά όργανα των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, σήμερα Παρασκευή, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ακτή Δυμαίων 50 - πρώην εγκαταστάσεις Λαδόπουλου), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την περίοδο «Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ)» και ενόψει της σύνταξης του στρατηγικού προγραμματισμού και επιχειρησιακού σχεδιασμού Πάτρα «Προσβάσιμη Πόλη 2020». Στόχος αυτής της συνάντησης, και όσων ακολουθήσουν, είναι να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και ορθός προγραμματισμός των δράσεων με συνεργασία των φορέων της Πάτρας που εμπλέκονται στην υλοποίηση του στόχου της προσβασιμότητας της πόλης για ΑμεΑ και ηλικιωμένους.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget